Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rose og Zainab


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Pigen Rose bliver i sin sommerferie venner med klassekammeraten Zainab. Rose overtaler Zainab til at gøre noget hun ikke plejer at gøre, nemlig at tage tørklædet af mens de hopper på trampolin, og det ser Frida, som er lidt jaloux.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2016

af

af

Dorthe Grønbæk

d. 9. nov. 2016

Hvad gør Rose, når hendes bedste venner er taget på sommerferie, og det hele er vildt kedeligt. Er det måske tid til at afprøve andre venskaber? For 9-12 år.

Alle Roses bedste venner fra skolen er taget på sommerferie og hun keder sig hjemme, mens hun selv venter på at komme på ferie. En dag kommenterer hun et billede på Instagram, som klassekammeraten Zainab har lagt op. De to piger kommer i kontakt med hinanden, og et venskab opstår langsomt. Zainab går med tørklæde, og Rose lokker hende til at tage tørklædet af hjemme i haven, en dag hvor de hopper i trampolin. Det ser Frida, som ikke synes det er sjovt, at de to piger er blevet venner. Da Zainabs far finder ud af, at de to piger også har været til en klassefest sammen, så får de alvorligere problemer at løse. Dette er 5. bd. i serien om Rose, og den er også en del af "Sommerfugleserien 1".

En rigtig god serie, og dette bind lever helt op til niveauet, som kendetegner de øvrige bind. Historien kommer godt rundt om de problematikker, der kan være omkring pleje af venskaber og beskriver fint de svære forhold, som kan opstå, når et nyt venskab skal etableres.

Kan minde om Emmy-serien fx Emmy - den fedeste sommer - or notAyses pyjamasfest. Serien om Ayse fx Ayses pyjamasfest, handler også om venskabsrelationer, men henvender sig til lidt yngre læsereKan minde om Emmy-serien fx Emmy - den fedeste sommer - or not. Serien om Ayse fx , handler også om venskabsrelationer, men henvender sig til lidt yngre læsere.