Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rumle og Drille på eventyr


Beskrivelse


Musen Rumle og hans ven nissen Drille fortsætter med at finde på drillerier og møde nye venner. Sammen planlægger de en stor fest for alle vennerne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2013

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 18. feb. 2013

Dyrefortælling til oplæsning for primært de 4-6-årige med søde, naivistiske tegninger i s/h på forsiden med hvid baggrund og inde i bogen.

Forfatter har tidligere udgivet Famse - fortæl!, 2012 også en oplæsningsbog for de mindste og Rumle samler på venner, 2012, som er første del til denne anmeldte titel. Hovedpersonen i fortællingen er Rumle, en lille sød mus og hans ven nissen Drille. De morer sig med at finde på nye drillerier og møde nye venner, Drilles onkel Julius forsøger at lære Rumle at trylle. Rumle og Drille beslutter sig også for at holde en stor fest for alle deres venner. Illustrationerne er s/h stregtegninger tegnet af Pernille Jensen. De passer fint til den hyggelige og ufarlige stemning i historien om de to venner. Sproget er ganske mundret med megen dialog og virker fint til højtlæsning. Dog sælger bogen ikke helt sig selv, for på trods af de søde illustrationer virker forsiden noget fersk med den hvide baggrund og en s/h illustration af Rumle og Drille. Udmærket bagsidetekst, der fortæller dækkende om indhold.

Dyrefortællinger til de yngste findes der mange af, men nogle af dem, der minder mest om denne er bl.a. Beboerne i Ahornhuset og det farlige vilddyr, 2010. Tænker også der er hentet lidt inspiration fra historierne om Vinden i piletræerne af Kenneth Grahame.

En sød, enkel og ufarlig dyrefortælling om sjov og venskab blandt skovens dyr.