Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rumle samler på venner


Beskrivelse


Rumle er en lille forsigtig mus, som har en vane, som de andre dyr i skoven ikke er så vilde med - han elsker at drille. Han vil så gerne have nogle venner, men drilleriet gør det lidt svært at få venner. Men en dag møder Rumle den store ørn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2012

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 24. apr. 2012

Oplæsningsbog om venskab i dyreskikkelser for de mindste mellem 4-6 år.

Forfatteren har tidligere fået udgivet fire andre titler - romaner, digte og noveller for primært den voksne målgruppe. Her er forfatteren i en helt anden genre, nemlig oplæsning for den yngre målgruppe. Fortællingens rammer er i dyreverdenen, og hovedpersonen er Rumle, som er en lille forsigtig mus, som har en vane, som de andre dyr i skoven ikke er så vilde med - han elsker at drille. Han vil så gerne have nogle venner, men drilleriet gør det lidt svært få fat på venner. Men en dag er der en ørn der redder Rumle, da han er kommet til skade med den ene pote. De to umage dyr bliver venner, og ørnen er den første ven af mange af skovens dyr - selv nissen, som Rumle møder, og som også er en værre drillepind bliver en ven. Bogen er sat med en stor sats og opdelt i korte kapitler med tydelige overskrifter. Sproget er forholdsvis mundret og består af meget dialog. Historien er illustreret med s/h stregtegninger i en fin blød stil. Desværre har omslaget en lidt tamt farveløst udseende, som ikke sælger bogen. Illustratoren har tidligere medvirket, som en af illustratorerne til Lyngvilds Nordisk mytologi : på opdagelse i gudernes verden, 2009.

Der er mange dyrefortællinger for målgruppen med dyr som "hovedpersoner", denne har lidt samme stemning som Beboerne i Ahornhuset og det farlige vilddyr, 2010.

En lille sød enkel dyrefortælling til oplæsning, om venskab og dyrs liv i skoven gennem årstiderne.