Bøger / skønlitteratur / roman

S


Beskrivelse


Mens gymnasievennerne suges ind i normaliteten drages Helene af rusen fra stofferne og miljøet omkring Istedgade. Men hun er jo ikke rigtig misbruger, vel?

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2019

af

af

Karina Høyer

d. 17. dec. 2019

Mens gymnasievennerne suges ind i normaliteten drages Helene af rusen fra stofferne og miljøet omkring Istedgade. Men hun er jo ikke rigtig misbruger, vel? For både den unge som den voksne læser af nyere litteratur om parallelsamfund og livet på kanten.

Helene føler ingen trang til at slå sig ned, få sin egen familie og se rejseplanerne gå i vasken pga. børn og hverdag. I stedet er det stofferne og jagten på det næste fix og et sted at sove, der fylder for hende. Sammen med bandemedlemmet Sammi forsøger Helene at få enderne til at nå sammen i en virkelighed på kanten af samfundet. Romanen er forfatterens debut.

En rørende roman om ulykkelig kærlighed. Kærlighed til stoffer og kærlighed til den (måske) helt forkerte mand. Romanen fortælles ud fra Helenes synsvinkel, der i begyndelsen bestemt ikke ser sig selv som en misbruger, men som i løbet af romanen forsvinder mere og mere fra læseren og fra sig selv. Sproget er råt og ærligt og skildrer uden omsvøb en virkelighed, der er meget fjern fra de fleste danskeres.

De danske parallelsamfund skildres også i Morten Papes Guds bedste børnGennem natten og vindenJalousi. Helenes benægtelse af sig selv som misbruger kan minde om Johannes syn på sig selv i Gennem natten og vinden. Kærlighedshistorien på samfundets skyggeside minder om Jacob Skyggebjergs JalousiDe danske parallelsamfund skildres også i Morten Papes Guds bedste børn. Helenes benægtelse af sig selv som misbruger kan minde om Johannes syn på sig selv i . Kærlighedshistorien på samfundets skyggeside minder om Jacob Skyggebjergs JalousiDe danske parallelsamfund skildres også i Morten Papes Guds bedste børn. Helenes benægtelse af sig selv som misbruger kan minde om Johannes syn på sig selv i Gennem natten og vinden. Kærlighedshistorien på samfundets skyggeside minder om Jacob Skyggebjergs .


litteratursiden.dk

d. 4. feb. 2020

af

af

Dinna A. Madsen

d. 4. feb. 2020

At læse om stofmisbrug er ikke opløftende, men debutanten Simone Mørch Stjer har skrevet en absolut læseværdig roman, inspireret af egne erfaringer. Helene kommer fra en god baggrund og har alle forud...


Kristeligt dagblad

d. 17. jan. 2020

af

af

Anna Møller (f. 1984)

d. 17. jan. 2020


Politiken

d. 10. jan. 2020

af

af

Benedicte Huang (f. 1991)

d. 10. jan. 2020


Weekendavisen

d. 24. jan. 2020

af

af

Klaus Rothstein

d. 24. jan. 2020


Standart

Årg. 34 nr. 1 (2020)

af

af

Mads Schjødt Sandager Jonasson

Årg. 34 nr. 1 (2020)