Bøger / skønlitteratur til børn / romaner

Sikke en redelighed!


Beskrivelse


Moa er på skiferie med sin familie, mens Samuel er hjemme i klubben med sit skateboard. De savner hinanden i ferien, men møder begge en ny kæreste i ferien, og deres forhold kommer på en hård prøve.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2002

af

af

Betty Folino (skole)

d. 4. sep. 2002

Denne er den 5. bog i serien om Moa og Vilde Samuel. Forfatteren formår igen at skildre de 13-14-åriges følelsesliv med indlevelse og varme. På samme måde som i de tidligere bind beskrives børnenes tanker, sorger, glædesudbrud, drømme og tvivl i et sprog og med billeder, som målgruppen kan identificere sig med. Moa og Samuel har nu kommet sammen i et par måneder. Moas familie skal på skiferie og de to unge er helt ødelagte over at skulle adskilles fra den, man er forelsket i en hel uge. I 8 kapitler veksles der mellem Samuels og Moas oplevelser af ugen. Midt i elendigheden oplever de hver for sig, hvordan det er at føle sig tiltrukket af en anden, den efterfølgende dårlig samvittighed og til sidst jalousi, når det kommer frem, at den anden også har fundet en ny. Historien slutter meget åbent - som det passer til målgruppen - alt kan jo ske, når man er 13-14 år! Illustrationer er udført af Karin Södergren i en blød, sort streg og viser nøglepunkter i handlingen. Bogen er let og hurtigt læst og kan læses allerede fra 4. kl. Svagere læsere i 6.-7. kl. - samme aldersgruppe som hovedpersonerne - vil bestemt også finde bogen spændende. Foruden denne serie har Åkerblom skrevet oplæsningsbøger til lidt yngre børn, bl.a. Indianerbilen (99/26).


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2002

af

af

Inger Søndergaard

d. 4. sep. 2002

Serien om Moa og Samuel, der begyndte i Hvem kan blive forelsket i Vilde Samuel 1999, fortsætter med samtidig udgivelse af 3.- 5. bind. Her er det femte og sandsynligvis sidste bind. Det fortsætter historien om de to unge venner fra børnehaven og deres første kærlighed. Historien afrundes med, at de går hver til sit. Den fortælles skiftevis af Moa, der er på skiferie med familien, og Samuel der er hjemme med sit skateboard. Adskillelsen er en hård prøve for deres forhold. Trods savn får de begge en ny kæreste i ferien, og det spændende er om deres forhold holder til utroskab. Men slutningen er ligesom resten af historien sød, lun og udramatisk. Deres forhold er slut, men venskabet og varme følelser består. Historien er fortalt i et letflydende sprog og illustreret med kultegninger. Typografien er åben, og bogen er hurtigt og let læst. Handlingen har humor og beskriver uhøjtideligt og nøgternt de unge følelser både overfor hinanden, vennerne og familien. Bogen kan læses uafhængigt af tidligere bind, men målgruppens alder er ligesom de unges problemer vokset gennem serien. Læseteknisk kan den læses fra 9 år, men den vil være bedst for piger og drenge fra 11 år, der kan nikke genkendende til lignende problemer.