Bøger / skønlitteratur / roman

Skyggen fra P


Beskrivelse


Ari er ikke ret gammel, da det går op for ham, at der er noget galt med hans far. Siden bliver både hans mor og hans søster også psykisk syge, men Ari klarer sig på trods.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2014

af

af

Jette Landberg

d. 12. nov. 2014

Der er noget galt med Aris far, og rigtig slemt bliver det, da både hans søster og mor også rammes af psykoser. Bogen viser alle pårørende, men især unge, hvor vigtigt det er at holde fast i sig selv og sit eget liv for at overleve.

Det går tidligt op for Ari, at der er noget helt galt med hans far. Han er paranoid og styrer familien efter det. Han er græker og moderen finsk, familien bor på Vesterbro, hvor de driver en grønthandel. Faderen åbner desuden en vinforretning og en restaurant, han virker ind imellem manisk, mens moderen slider sig op. Både mor og søster bliver også syge, alt imens Ari prøver at leve sit eget liv med skole, arbejde og studier. Man forstår, hvor hårdt det er at være pårørende, et barn der aldrig får opmærksomhed. Der er dog håb, hvis man kan sige fra. Bogen sluttes af med gode råd, når man har psykisk sygdom tæt inde på livet. Fortællingen om Aris liv har givetvis selvbiografiske træk.

En realistisk og rystende skildring af nogle vilkår, som et barn ikke burde vokse op under. Gennem Aris historie får man en klar fornemmelse for, hvor hårdt det tærer på selvværd og livsglæde at vokse op med psykisk syge forældre.

Der findes en hel række romaner om emnet, fx UdflytterneForbandede yngel og Forbandede yngel. Også denne bog er en roman med selvbiografiske trækDer findes en hel række romaner om emnet, fx Udflytterne og . Også denne bog er en roman med selvbiografiske træk.