Bøger / faglitteratur / opskrifter

Sødt med Hjerteforeningen


Beskrivelse


30 opskrifter på lækre desserter, bl.a. mousse, fromage, gelé, isdessert, frugtdessert, dessertkage og cremer. Desserterne indeholder kun lidt af det usunde, mættede fedt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. dec. 2009

af

af

Kirsten Emdal

d. 9. dec. 2009

Denne kogebog fra Hjerteforeningen henvender sig både til hjertepatienter - og til alle os, som gerne vil undgå at blive det.

Forfatteren Marianne Stagsted har tidligere udgivet bøger om sund mad i samarbejde med Hjerteforeningen. Denne titel ligner i udstyr og indhold de seneste kogebøger fra samme forening. Bogen er udstyret med spiralryg og indeholder 30 opskrifter, der alle er forsynet med flotte farvefotos. Man kan finde opskrifter på kager/desserter, der alle kan bruges som afslutning på en god middag. Opskrifterne følger dog ikke Hjerteforeningens retningslinjer for sund mad. Der er således mere sukker og fedt i disse opskrifter end i foreningens sædvanlige opskrifter. Ideen bag bogen er, at man godt kan forsøde en ellers hjertevenlig kost med én af disse kager/desserter engang imellem, da de kun indeholder lidt af det mættede fedt. Opskrifterne er alle forsynet med energi-, kulhydrat- og fedtindhold pr. person.

Kan bruges på linje med Anne Larsen og Louise Gerts Desserter, bagværk og lidt mere til, 2004, og Annette Søby og Lene Larsens Fromme fristelser, 2001.

Princippet i bogen har været at nedbringe indholdet af mættet fedt så meget som muligt. Dette gøres bl.a ved at erstatte piskefløde med mandelmælk eller god marcipan samt benytte skyr eller fromage frais. Alle opskrifterne i bogen er lette at gå til, og ingredienserne kan fås i de fleste supermarkeder. Samtidig ser alle retterne meget lækre og indbydende ud, så man straks får lyst til at afprøve dem.