Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Søsterklokkerne

Del 1 af Hekne

Beskrivelse


Astrid, en ung stærk kvinde, bor i en lille norsk bygd, hvor frosten bider hårdt i de lange vintre. Den nye præst er tiltrækkende, den tyske arkitekt Gerhard endnu mere. Over det hele våger den gamle stavkirkes klokker, men nye tider er på vej.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2019

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 29. apr. 2019

Norsk slægtsroman, der foregår i 1800-tallet og skildrer livet i den lille bygd, hvor frosten bider hårdt i de lange vintre. Over det hele våger den gamle stavkirkes klokker, men nye tider er på vej. Bogens særlige barske hverdagsmagi taler til det brede romanpublikum.

De for længst afdøde, sammenvoksede tvillingesøstre har lagt navn til kirkens klokker, der forunderligt synes at give tegn til den, der lytter. En dag midt i 1800-tallet kommer en ny præst til bygden i Gudbrandsdalen. Astrid, en stærk ung kvinde, drages mod ham, men fatter snart større interesse for den tilrejsende tyske arkitekt, Gerhard, der er sendt til Norge for at tegne stavkirker. Netop dette sogns kirke er så speciel, at man vil købe den til genopførelse i Dresden. Med Astrid i centrum spindes fine magiske tråde mellem romanens fortid og nutid, mellem overtro og fremskridt. Fortællingen er bl.a. inspireret af lokale sagn og af kirkehistorien.

Bogen fænger lige fra 1. sætning, det er en prægtig roman! Stærke, stolte personer, drama, levende miljøbeskrivelse, dejligt sprog og en sart magisk realism der sender sitrende lys over de barske livsvilkår.

Lige som i Helene Stranges "Sværkeslægten" bruges egnens virkelige slægtsnavne. SaraFolkene på InnhaugJordens søjler og Folkene på Innhaug skildrer også norsk kvinde- og bygdeliv i 1800-tallet, men når ikke Myttings niveau. Det gør Jordens søjler heller ikke, selv om kirkebygnings-beskrivelserne leder tanken derhenLige som i Helene Stranges "Sværkeslægten" bruges egnens virkelige slægtsnavne. Sara og skildrer også norsk kvinde- og bygdeliv i 1800-tallet, men når ikke Myttings niveau. Det gør Jordens søjler heller ikke, selv om kirkebygnings-beskrivelserne leder tanken derhenLige som i Helene Stranges "Sværkeslægten" bruges egnens virkelige slægtsnavne. Sara og Folkene på Innhaug skildrer også norsk kvinde- og bygdeliv i 1800-tallet, men når ikke Myttings niveau. Det gør heller ikke, selv om kirkebygnings-beskrivelserne leder tanken derhen.


litteratursiden.dk

d. 6. juni 2019

af

af

Line Hoffgaard

d. 6. juni 2019

Stor og medrivende nordisk slægtsroman rummer det hele: kærlighed, drama, historie, tro og overtro. I det lille lukkede bondesamfund i Gudbrandsdalen har familier levet gennem mange generationer præg...


Kristeligt dagblad

d. 29. juni 2019

af

af

Maria Sjøqvist

d. 29. juni 2019


Weekendavisen

d. 21. juni 2019

af

af

Birte Weiss

d. 21. juni 2019