Bøger / skønlitteratur / roman

Som stenen skinner


Beskrivelse


Et barnemord er den røde tråd i fortællingen, der bearbejder store spørgsmål som kærlighed, skyld og ensomhed.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. jan. 2017

af

af

Sanne Mendel

d. 30. jan. 2017

Tredje del i fortællingen om skovfinnerne. En gribende slægtskrønike. For læsere af slægtsromaner.

Bogen er tredje del af forfatteren Britt Karin Larsens slægtskrønike om "Folket i Finnskogen". Første del hedder Der vokser et træ i MostamäggHimmelbjørnens skov og andel del hedder Himmelbjørnens skov. Skovfinnerne lever i grænseområdet mellem Hedmark og Värmland i 1800-tallet og i tredje del af fortællingen spøger mordet på et barn og bjørnejægeren Taneli vender tilbage. Vi følger de forskellige beboere i Finnskogen imens romanen bearbejder temaer som skyld, kærlighed og ensomhedBogen er tredje del af forfatteren Britt Karin Larsens slægtskrønike om "Folket i Finnskogen". Første del hedder Der vokser et træ i Mostamägg og andel del hedder . Skovfinnerne lever i grænseområdet mellem Hedmark og Värmland i 1800-tallet og i tredje del af fortællingen spøger mordet på et barn og bjørnejægeren Taneli vender tilbage. Vi følger de forskellige beboere i Finnskogen imens romanen bearbejder temaer som skyld, kærlighed og ensomhed.

En stemningsfuldt slægtsroman som holder læseren interesseret fra første til sidste side. Forfatteren har et meget poetisk sprog som gør læsningen til en nydelse.

Forfatter Annie Dillard har skrevet romanen De levende, der handler om nybyggere i grænselandet til Canada i slutningen af 1800-tallet.