Bøger / skønlitteratur / noveller

Sommerfolket : erotik


Beskrivelse


Noveller. 6 erotiske fortællinger fra et dansk sommerhusområde i 1960'erne, hvor der eksperimenteres med erotik.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juli 2017

af

af

Maria Sjøblom

d. 21. juli 2017

6 saftige, erotiske noveller, der foregår i et dansk sommerhusområde i slutningen af 1960'erne. For nydere af erotiske fortællinger og især for de, der kan genkende den eksperimenterende tidsperiode.

Solbjørg er gift med den dedikerede valgmenighedspræst, Ulf. Han søger Gud og afviser sin kones tilnærmelser. Da Solbjørg møder lægen Jens Svart, opdager hun en helt ny verden fyldt med lidenskab. 2. del følger præsten Ulf, som skamfuldt må give efter for sin erotiske lyst til forfatteren Frederik Mørk, der bor i sommerhuset ved siden af. I 3. del er Frederik blevet forladt af sin mandlige amerikanske kæreste. Han holder en erotisk ladet juleaften sammen med naboerne, lektoren Ingrid og Jens Svarts sørgende ekskone, Tove. Her må Frederik sande, at han også er til kvinder. 4. del i serien følger den tilbageholdende Ingrids affære med den unge kvindelige billedkunster, Xenia. Ingrids stedfar, Christian, er hovedperson i 5. del. Han opdager til sin skræk at han er voldsomt tiltrukket af sin unge thailandske hushjælp, Nook og hans søster, direktør Bodil Eriksen, er dybt forarget. Bodil overgiver sig dog til lidenskabelig håndværkersex i 6. del.

Selvom forfatterens understregning af tidsperioden til tider virker noget forceret, er de sammenknyttede historier fine og viser stor variation i de erotiske eksperimenter.

Minder om, men når dog ikke samme niveau som Bente Clods erotiske fortællinger, fx Kyssekraft.