Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Stålhjerte


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Mix af dystopisk science fiction og fantasy, hvor en modig gruppe frihedskæmpere i det tidligere Chicago, nu Newcago, trodser en tilsyneladende uovervindelig gruppe af superskurke med superkræfter.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. feb. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 13. feb. 2015

Actionfyldt blanding af dystopisk science fiction og fantasy for unge og voksne med smag for genren. Første bog på dansk af forfatteren, der topper de amerikanske bestsellerlister.

Efter en mystisk katastrofe regeres USA af de såkaldte "episke", der er mennesker med særlige superkræfter. Men de bruger ikke deres evner til det gode, som vi ellers er vant til, at superhelte gør. I det tidligere Chicago, nu Newcago, har Stålhjerte, der er den mest magtfulde af de episke, transformeret bygninger, køretøjer og gader til stål, og hans sammensvorne Nattevælde har henlagt byen i et evigt mørke. Imod de episke kæmper en gruppe frihedskæmpere, "Fortropperne". En dag slutter David sig til frihedskæmperne. Han har vigtig viden om, hvilke små svagheder de episke har som kan vendes imod dem. Som barn så David Stålhjerte bløde!.

Er den eneste indgangsvinkel til fantasy fx Tolkiens uforglemmelige univers, eller Rowling, der med velsmurt tastatur berigede verden med Harry Potter, så vil plottet skuffe dig. Men er du hooked på fx Suzanne Collins' bøger om universet i Dødsspillet, eller elsker tegneseriernes superhelte og forløsende drengerøvs-humor, så vil du føle dig overordentlig godt underholdt og åndeløs vente i spænding på, at resten af serien bliver oversat.

Første del af fantasy-serie, hvor der på engelsk fra samme univers nu findes 3 bøger. Oplagt at sammenligne med Suzanne Collins' bøger.


litteratursiden.dk

d. 2. mar. 2015

af

af

Arne Larsen

d. 2. mar. 2015

Science fiction dystopi for unge og voksne. Første bind i bestseller-trilogien lægger op til en særdeles interessant blanding af et superhelteunivers og et post-apokalyptisk samfund. I en nær fremtid ...


Himmelskibet

Nr. 46 (2015)

af

af

Helle Perrier

Nr. 46 (2015)