Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Stine, Naja og Donna


Beskrivelse


Stine og Naja har hver en halvpart i hesten Donna, men kan de to halvstore piger egentlig tumle hesten? Donna kan nemlig være temmelig uregerlig, hvis den bliver forskrækket.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2008

af

af

Jesper Holtoug

d. 15. apr. 2008

Bogen henvender sig til piger i 8-11 års alderen, som er vilde med heste. Uden egentlig hesteinteresse er der ikke meget at hente. Bogen behøver ingen anden formidling end at blive fremvist med forsiden udad.

En klassisk heste-historie for nutidige hestepiger. Ikke at der er nyt i forhold til tidligere årtiers hestebøger, men miljøet og sprogtonen er opdateret, så alt virker dejligt genkendeligt og identificerbart. Fortællingen drejer sig om heste og pigernes tilknytning til deres elskede dyr. Desuden tilføjes lidt intriger, lidt spænding, en smule kærlighed og til sidst den endelige indfrielse af pigedrømmen: at lykkes, at få succes og blive dagens heltinde. Sproget er helt enkelt og ligetil. Også Lykke Biancas illustrationer er enkle og ligetil, de beskriver handlingen trofast uden at tilføje noget særligt i stemning eller stil.

Der findes mange hestebøger for aldersklassen fx Bonnie Bryants serie: Rideklubben. Af lidt mere udfordrende og krævende hestebøger kan nævnes: Ida-Marie Rendtorffs: Almas mareridt.

En på alle måder typisk pige-hestebog med alle kendte ingredienser i passende doser. Her er intet nyt at hente hverken indholdsmæssigt, sprogligt eller billedmæssigt. De, der ønsker en let og ligetil fortælling om veninder, heste og en lille smule drama, får lige hvad de kom efter. Udmærket underholdning og så absolut heller ikke mere.