Bøger / skønlitteratur / roman

Stormene


Beskrivelse


Roman der foregår fra 1515 til 1544 i reformationstiden. Den unge adelskvinde Elisabeth forelsker sig hovedkulds i biskop Stygge Krumpen og trods enorm modstand og års ufrivllig adskillelse overlever kærligheden.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 2017

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 2. juni 2017

Historisk drama, der følger reformationens indførelse i DK og de mange stridigheder i perioden 1515-1544 primært fortalt ud fra kærlighedshistorien mellem Biskop Stygge Krumpen og hans samleverske Elisabeth. For læsere af historiske, romantiske romaner.

Via historien om Elisabeth og Krumpens besættende og forbudte kærlighed samt en parallel kærlighedshistorie om en frafalden munk og nonne, fortæller romanen om reformationstidens mange konflikter og emner; bondeopstand, fejde, kirkens forhold til sex, køn og cølibat, kravet om at læse biblen på dansk, afskaffelsen af klostre, aflad, skærsild, bispernes fængsling m.m. Man følger personerne og dermed reformationen i knap 30 år. Der er ordforklaring og kort sidst i bogen.

Diger kærlighedsroman i en historisk ramme. I og med at reformationsproblematikkerne er mange og indviklede, kræves der i dele af bogen enten baggrundsviden, eller at man sætter sig ind i stridigheder og personer fra perioden. Som læser kan man let tabe tråden i detajlerigdommen. For læsere af kærlighedsromaner og erotiske fortællinger er dette ikke et stort problem, da man kan vælge at lade kærlighedshistorien tage fokus. Bogen er på 725 sider. Den er dermed udpræget for læsere med hang til tykke, historiske dramaer.

Andre historiske romaner om nonnelivet er Marstrand-Jørgensens bøger om Hildegard. Katherine Webbs historiske dramaer med kvinders skæbne i højsædet fx Det forbudte barn er i samme boldgade.


Berlingske tidende

d. 17. juni 2017

af

af

Eva Pohl

d. 17. juni 2017


Jyllands-posten

d. 12. juni 2017

af

af

Henriette Becher Lind

d. 12. juni 2017


Kristeligt dagblad

d. 1. juni 2017

af

af

Svend Skriver

d. 1. juni 2017


Weekendavisen

d. 16. juni 2017

af

af

Ulrik Langen

d. 16. juni 2017