Bøger / faglitteratur / lærebøger

Svamperiget


Beskrivelse


Omhandler svampeforskningens historie, svampenes inddeling, opbygning, økologi, udbredelse og voksesteder, og beskriver de 4 hovedgrupper af svampe. Indeholder ca. 100 sider med præsentation af enkelte svampe.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. aug. 2010

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 25. aug. 2010

Bogen henvender sig i første række til universitetsstuderende. Dernæst til øvrige interesserede i svampe.

Forfatteren er undervisningsadjunkt, cand.scient. Selv om svampe er overalt, fører de bortset fra spisesvampe og hussvampe en noget ubemærket og anonym tilværelse. Bogen er lærebog og pensum for de højere læreanstalter. Den er opdelt i to nogenlunde lige store afsnit: Den generelle del omhandler svampeforskningens historie, svampenes inddeling, opbygning, økologi, udbredelse og voksesteder. Den specielle systematiske del beskriver de 4 grupper af svampe: Nedbrydere, parasitter, predatorer og mutualister. Herunder ca. 100 sider med præsentation af enkelte svampe. Bogen er encyklopædisk forstået som en detaljeret og systematisk gennemgang af, hvad svampeforskningen ved. Bogen er gennemillustreret med omkring 400 sorthvide fotoer, tegninger og diagrammer, bl.a. mikroskopier af enkelte dele, celler og lign. Sprogligt forståeligt også for andre end studerende, idet fagsprog bliver introduceret.

Hovedparten af de øvrige svampebøger handler om spisesvampe. Bogen oplyser at være 3. udgave, men jeg har ikke kunnet finde væsentlige ændringer i forhold til de øvrige udgaver.

Den eneste bog som systematisk og generelt introducerer svampe, skrevet fortrinsvis for vordende eksperter, men entusiastiske amatører kan også læse med.


Naturens verden

1996, nr. 8

af

af

Jens H. Petersen

1996, nr. 8


Svampe

1996, nr. 33

af

af

Flemming Rune

1996, nr. 33


Urt

Årg. 20, nr. 2 (1996)

af

af

Søren Grøntved Christiansen

Årg. 20, nr. 2 (1996)


Flora og fauna

Årg. 102, h. 4 (1996)

af

af

Christian Lange

Årg. 102, h. 4 (1996)