Bøger / faglitteratur

Sydhavnspædagogik : vejen til læringsfællesskaber


Beskrivelse


Hvordan læringsfællesskaber etableres, hvor trivsel er i højsædet, med dagligdags cases. Indeholder teorien om situeret læring, som er med til at underbygge forståelsen af Sydhavnspædagogik.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2019

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 5. apr. 2019

Præsentation af en pædagogik baseret på forfatterens egne erfaringer med læringsfællesskaber og elevernes trivsel i skolen. Bogen har relevans for grundskolens undervisere samt lærerstuderende.

Sydhavnspædagogik er en fælles betegnelse for den pædagogik bogens forfatter har udøvet i sin lærergerning med omdrejningspunkt i fællesskabsfølelsen, hvor man er solidariske i fællesskabet og føler glæde ved at være en del af fællesskabet. Fie Holm fortæller i denne bog, om hvorfor hun dyrker denne pædagogik baseret på forskning og egne erfaringer, samt hvorledes hun lykkes med det.

Bogen emmer af forfatterens engagement i sin lærergerning samt lyst til at udvikle eleverne både fagligt og især menneskeligt. Det er en meget inspirerende og livsbekræftende udgivelse både for lærerstuderende, som er på vej ud til deres første møde med praksis, men også for de erfarne lærere med mange år i praksisverdenen. En bog som sætter tanker i gang hos læseren og som giver inspiration til udvikling af egen lærerpraksis.

Bogen kan læses sammen med titler som Synlig læring og læringens anatomiKlasseledelse i praksisProfessionel relationskompetence, Klasseledelse i praksis og Professionel relationskompetenceBogen kan læses sammen med titler som Synlig læring og læringens anatomi, og Professionel relationskompetenceBogen kan læses sammen med titler som Synlig læring og læringens anatomi, Klasseledelse i praksis og .