Bøger / faglitteratur til børn / pegebøger

Tog


Beskrivelse


Billedbog med fotografier af forskellige slags tog, med en kort fortællende tekst.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Elisabeth Bennetsen

2008

To fotografiske pegebøger, som kan bruges af børnebibliotekets allerstærkeste lånere: småfolket fra godt 1 år. Emnerne er henholdvis dyr i zoo og tog.

To små kvadratiske pegebøger af den velkendte type. Tykt, stærkt pap af den supersolide slags, som kan holde til mange gennemsutninger og hårdhændet behandling. Illustrationerne er tydelige farvefotos, og i den om tog går billedet over hele opslaget, mens de i den om zoo er mere varierede med to og tre på hvert opslag. Teksten er kort, og i bogen om zoo får man lidt facts serveret, fx at elefantens hud er tyk og blød, og gorillafar holder øje med sin flok. Teksten i bogen om tog er sværere, som fx en underjordisk metro-station eller et arriva lokalbanetog. Bøgerne er del i en serie om bl.a. traktorer og biler. Forfatteren kendes fra en lang række billedbøger.

Om tog findes der bl.a. Juhls Tog & togvogne (94/40) og om dyr i zoo Dyrebørn i zoo (89/25), men sammenligne har jeg ikke kunnet, de er slidt op på mit bibliotek.

På trods af bøgernes styrke er der en ret stor omsætning i pegebogskrybberne, og der er altid behov for noget nyt. Bogen om zoo er lige til at gå til med de gode billeder af søde dyr fra en verden mange små børn kender. Men tog har nu aldrig været et lige så hot emne som traktorer og andre store maskiner, og jeg synes, at billederne i bogen er lidt for kedelige. Der mangler nogle mennesker og aktivitet på dem, så man kunne snakke om andet end "her, lille Emil, ser du et arriva lokalbanetog".


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2017

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 21. aug. 2017

Billedbog med tog og togsæt, som kan ses i Danmark. For børn på 4-6 år.

Der er en række sidestore farvefotos af tog og nærbilleder af tekniske detaljer på de sidste opslag. Der er IC3 og IC4 tog samt forskellige lokaltog og skinnebus. Derudover damptog og metrotog samt billeder af koblinger, hjulsæt og godstog. Der er QR-koder indsat på 9 billeder der giver adgang til små klip på Youtube af typisk 10-20 sekunders varighed. Der er 2 linjers tekst til hvert billede. Bagest ordliste.

Det er en fin og interessant billedbog for interesserede børn, nok især drenge, der måske har set tog i landskabet, fra en bro eller på banegården. Teksterne giver nogle interessante og kortfattede fakta og fungerer sammen med ret gode billeder. I opslaget om godstog fortælles også lidt om graffiti, som jo fx ofte ses på godsvogne og S-tog.

Bogen ligner i opbygning og layout Biler & co, som også er en del af serien "Til lands, til vands og i luften" hvor der også findes bøgerne Fly og Skibe. Om emnet findes fx også Tog, som er fra 2008, den har lidt ældre nu udgåede tog med fx MR-tog. Til gengæld har denne nye bog nogle gode engagerende linjers tekst og QR-koder til levende billeder via små Youtube klipBiler & co.FlySkibeTogBogen ligner i opbygning og layout Biler & co, som også er en del af serien "Til lands, til vands og i luften" hvor der også findes bøgerne og Skibe. Om emnet findes fx også Tog, som er fra 2008, den har lidt ældre nu udgåede tog med fx MR-tog. Til gengæld har denne nye bog nogle gode engagerende linjers tekst og QR-koder til levende billeder via små Youtube klipBogen ligner i opbygning og layout Biler & co, som også er en del af serien "Til lands, til vands og i luften" hvor der også findes bøgerne Fly og . Om emnet findes fx også Tog, som er fra 2008, den har lidt ældre nu udgåede tog med fx MR-tog. Til gengæld har denne nye bog nogle gode engagerende linjers tekst og QR-koder til levende billeder via små Youtube klipBogen ligner i opbygning og layout Biler & co, som også er en del af serien "Til lands, til vands og i luften" hvor der også findes bøgerne Fly og Skibe. Om emnet findes fx også , som er fra 2008, den har lidt ældre nu udgåede tog med fx MR-tog. Til gengæld har denne nye bog nogle gode engagerende linjers tekst og QR-koder til levende billeder via små Youtube klip.