Bøger / skønlitteratur / roman

Tre mand vendte tilbage


Beskrivelse


En familie som bor langt væk fra civilisationen på Island, får besøg af tre mænd. To af dem bliver engelske soldater og den tredje, som de holder skjult, forsvinder en dag sporløst. Mange år senere, vender alle tre mænd tilbage.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. okt. 2016

af

af

Sanne Mendel

d. 4. okt. 2016

Fascinerende fortælling om en lille families liv på Island under og efter 2. verdenskrig, langt væk fra civilisationen og resten af verden. For læsere af eftertænksomme romaner.

En lille familie bestående af to bedsteforældre, en søn, to bortløbne døtre, to børnebørn, som fødes af de to døtre inden de løber bort, og en lokal knægt kaldet drengen, er bogens hovedpersoner. Ingen af disse nævnes ved navn. Omkring 2. verdenskrig får de pludselig besøg af tre mænd, uafhængigt af hinanden. Den ene er en teknologibevidst og klog tysker som de vælger at skjule i en hule. De andre to er humoristiske englændere som rejser bort igen hurtigt for blot at vende tilbage senere, som alvorlige, engelske soldater. Pludselig en dag forsvinder tyskeren og de to engelske soldater rejser også bort men holder kontakten til familien, hvis liv går sin gang. Romanen er nomineret til Nordisk Råds litteraturpris 2016.

Romanen tager sig god tid i sin fortælling og hver en linje i bogen forekommer gennemtænkt og tankevækkende. En læseoplevelse som bliver siddende.

Forfatteren Guðbergur Bergssons første bog Det sover i dybet fra 1976 berører nogle af de samme emner som denne. Den handler om en lille fiskerbys overgang fra bondekultur til industrisamfund efter 2. verdenskrig.


litteratursiden.dk

d. 5. jan. 2018

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 5. jan. 2018

Meget velskrevet satirisk roman om en lille afsides bebyggelse i det sydlige Island og dens få beboere . På dette isolerede sted var der som regel overskyet og gråvejr, og der sket aldrig nogen verde...


Jyllands-posten

d. 19. dec. 2016

af

af

Jon Helt Haarder

d. 19. dec. 2016


Berlingske tidende

d. 24. dec. 2016

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 24. dec. 2016


Information

d. 5. nov. 2016

af

af

Torben Brostrøm

d. 5. nov. 2016


Standart

Årg. 30, nr. 4 (2016)

af

af

Steen Klitgård Povlsen

Årg. 30, nr. 4 (2016)