Bøger / skønlitteratur / roman

Tusindfryd


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. En præst og hans kone bliver fundet døde. Det ser ud til, at præsten skød sin kone og derefter sig selv, men politiet begynder at ane uråd. Samtidig bliver flere indvandrere fundet dræbt og en ung svensk kvinde i Bangkok bliver udsat for identitetstyveri.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. mar. 2011

af

af

Michael Olsen

d. 10. mar. 2011

Tusindfryd er endnu et indslag i rækken af nordiske krimier, og henvender sig derfor især til læsere af denne undergenre. Men bogen er samtidig så godt skrevet, at den også kan læses af krimielskere, der ellers undgår de nordiske krimier.

Tusindfryd er anden bog i serien om folkene i en særlig efterforskningsgruppe ved det svenske politi ledet af Alex Recht. Tredje bog er på vej i Sverige. Forfatteren Kristina Ohlsson har blandt andet arbejdet som sikkerhedspolitisk analytiker ved Rikspolisstyrelsen i Stockholm og det skinner igennem ved læsningen. Hun har utrolig mange fine detaljer med fra hverdagen i politiet, hvilket er med til at gøre historien mere levende. Personerne i bogen er levende og med flere facetter, og man følger både arbejds- og privatlivet, hvilket er typisk for den nordiske krimi. Historien begynder med fundet af ligene af en præst og hans kone. Tilsyneladende har han skudt sin kone og bagefter begået selvmord. Men politifolkene i efterforskningsgruppen begynder at ane uråd, og pludselig dukker der flere lig op. Samtidig bliver en ung kvinde i Bangkok udsat for identitetstyveri.

Tusindfryd kan læses uafhængigt af den første bog, Askepot, men persontegningerne vinder nok mere ved at man begynder fra begyndelsen.

Tusindfryd er en velskrevet svensk politikrimi med fine persontegninger og et godt blik for detaljen, og bør kunne appellere til de fleste krimilæsere.


litteratursiden.dk

d. 18. apr. 2011

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 18. apr. 2011

Medrivende og nervepirrende krimi med den civile efterforsker Fredrika Bergman i en sag om dobbeltmoral, griskhed, illegal indvandring og destruktiv søskenderelation Fredrika Bergman fra den efterfors...


Jyllands-posten

d. 29. mar. 2011

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 29. mar. 2011