Bøger / skønlitteratur / roman

Urmagerens datter


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


I 1862 bliver en kvinde dræbt, en anden forsvinder og et arvestykke er væk. 150 år senere falder den unge arkivar Elodie Winslow over et fotografi og en kunstners skitseblok. Begge ting har så stor tiltrækningskraft, at Elodie starter sin egen efterforskning.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2019

af

af

Michelé Askja K Hvarregaard

d. 18. feb. 2019

Er du til en god cocktail af kærlighed, spænding og bedrag bør du kaste dig over denne pageturner - for alle romanlæsere.

I sommeren 1862 slår en flok unge kunstnere sig ned i maleren Edward Radcliffes idylliske hus, ude på landet, ved Themsen, for at være sammen om kunsten. Men inden sommeren er omme, er der sket drab og andre uhyrligheder. 150 år senere falder den unge arkivar Elodie Winslow over et fotografi af en smuk ung kvinde i victoriansk påklædning og en kunstners skitseblok, med bl.a. en tegning af et gammelt hus ved en flod. Fotoet og skitseblokken har en underlig og så stor tiltrækningskræft på Elodie, at hun smugler dem med hjem og starter sin egen efterforskning, som kommer til at have stor betydning.

Den australske bestseller-forfatter Kate Morton er efter tre år tilbage med "Urmagerens datter" - og som i hendes tidligere udgivelser skriver hun flydende og i et blomstrende og medrivende sprog, der er let læselig. Romanen virker ikke på noget tidspunkt lang, trods det forholdsvis store antal sider. En roman om forbrydelse, kunst og kærlighed, om jalousi, bedrag og tab.

Af andre bøger anbefales fx den irske forfatterkollega Lucinda Rileys KærlighedsbrevetEngletræet og Engletræet, der også begge er fyldt af spænding og kærlighedAf andre bøger anbefales fx den irske forfatterkollega Lucinda Rileys Kærlighedsbrevet og , der også begge er fyldt af spænding og kærlighed.


litteratursiden.dk

d. 25. mar. 2019

af

af

Lene Jensen

d. 25. mar. 2019

Der mangler hverken kærlighed, svigt, eller ulykkelige skæbner i denne fortælling om familie, slægter og ikke mindst kunstnermiljøet i Victoriatidens England. Jeg er glad for historier, der springer ...