Man bliver altid overrasket, når man læser Faber, men det ved hans fans, og de kan glæde sig. Desuden kan man give denne novellesamling til læsere af fx Sonnergaard, Zimakoff og Aakeson.
Michel Faber (f. 1960) er født i Holland, opvokset i Australien, nu bosiddende i Skotland. En internationalt anerkendt forfatter med uforudsigelige genrevalg i sine værker. I disse noveller pendler han ubesværet mellem grum hverdagsrealisme blandt udstødte, marginaliserede eksistenser og absurde, surreelle tableauer, som om livet og samfundet i sig selv overskrider det realistiske og bevæger sig ud i absurditeter. I enkelte af novellerne bevæger han sig over i det mytiske. Det er fænomenalt godt gjort og flot skrevet: Fx i "Herberget" hvor jeg-fortælleren er hjemløs og stuves sammen med andre hjemløse i køjer på et herberg i form af en kæmpehal med hylder. Og kvinden i det trøstesløse boligkvarter, som får tilbudt en bedre udsigt fra stuevinduet af en dørsælger, som forhandler individuelt tilpassede løsninger.
Det er forfatterens første noveller på dansk. De er oversat efter den engelske udgave af The Fahrenheit twins, 2005, som hedder Vanilla bright like Eminem i den amerikanske udgave. Faber har fået udgivet fire romaner på dansk, senest De 199 trin, 2005, men er mest kendt for murstensromanen Den røde blomst, den hvide blomst, 2004.
Noveller af internationalt format, fortrinsvis kras realisme, men tilsat mytestof og den absurditet, som livet også bærer i sig.