Bøger / skønlitteratur / digte

Verdensåret : digte


Beskrivelse


Digte der tager omdrejningspunkt i den historiske begivenhed, Berlinmurens fald, 1989-1990.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juli 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 20. juli 2015

Det historiske skæbneår 1989/90 med Berlinmurens fald er det interessante omdrejningspunkt for Lars Flemmings digtsamling. For dem som læser digte og som er historisk interesserede.

Lars Flemming, som også har skrevet e-bogen Børnene i Gaza, tager i sin nye samling udgangspunkt i det historiske vendepunkt for Europa, Berlin-murens fald. Samlingen er i tre dele som følger de historiske begivenheder. Her er forfatterens besøg ved Checkpoint Charlie før muren faldt: "Her er vi/ og der er de/ men os: /Sammen taler vi ét sprog/ deler kultur/ som forfædre." I samlingens anden del hedder et digt "Tidsmaskinen", hvor Lars Flemming bl.a. skriver: "Hvad med tilbage til 1989/ bare for en kort dag/ en lang time/ eller et fragmenteret sekund/ i en selvvalgt situation? I samlingens sidste del lyder det bl.a.: "Tak til verdensåret for lyset/ for friheden/ og fremtiden/ så lovende/ farlig, spændende/ men optimistisk er jeg dog/ dengang som nu.".

Husker man som jeg skæbneåret 1989/90 er det tankevækkende og bevægende at følge Lars Flemmings digte fra det grå og triste frem til Berlin-muren fald og lyset vinder. Fin ide, at lade digtene vokse frem med poesiens kraft af en skelsættende historisk begivenhed.

En anden digtsamling om Berlinmurens fald er: Stykker af muren af Finn K. Hansen.