Bøger / skønlitteratur / roman

Vi fulgte skildpadderne


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Rachel tvinges ind i et ægteskab med en ældre mand, som dør efter få år. Hun falder for en fransk slægtning, og det lidenskabelige forhold resulterer i sønnen Camille Pissarro, som bliver en af impressionismens grundlæggere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2020

af

af

Camilla Bøcher Roesen

d. 28. maj 2020

Fortælling om maleren Camille Pissarro, i romanen Camille Pizzarro, og hans families historie. For læsere af biografiske romaner.

Den unge Rachel, som lever et overklasse liv på den dansk vestindiske ø Sankt Thomas, bliver tvunget ind i et ægteskab med en ældre mand for at redde hendes families forretning. Efter få år dør ægtemanden, og en fjern slægtning fra Frankrig bliver sendt til Sankt Thomas for at få styr på enken og forretningen. Dette bliver starten på et stærkt kærlighedsforhold, hvor blandt andet sønnen Jacobo Camille Pizzarro kommer til verden. Han viser ingen interesse for familiens forretning, men i stedet for, for malerkunsten og ender med at blive en af den franske impressionismes grundlæggere.

Enormt fin og malerisk fortælling om dels familien Pizzarro, men også om livet på Sankt Thomas i Dansk Vestindien i 1800-tallet, hvor de rige familier stadig holdte slaver. Udover at være en meget spændende biografisk roman om maleren Camille Pizzarro/Pissarro, er det også en spændende og smuk fortælling om en slægt.

Mich Vraa har skrevet en trilogi om de Dansk Vestindiske Øer, hvor HaabetVejen til paradis er den første. Mario Vargas Llosa har skrevet en biografisk roman om den impressionistiske kunstner Gauguin; Vejen til paradisMich Vraa har skrevet en trilogi om de Dansk Vestindiske Øer, hvor Haabet er den første. Mario Vargas Llosa har skrevet en biografisk roman om den impressionistiske kunstner Gauguin; .