Denne bog viser lærerstuderende samt grundskolens naturfagsundervisere, hvorledes man som underviser kan skabe en naturfaglig undervisning, som udvikler de yngste elevers naturfaglige kompetencer samt får dem til at tænke naturfagligt.
Bogen er bygget op over 10 kapitler, som belyser forskellige aspekter af naturfagsundervisningen. Eksempelvis: læremidler, lærerens rolle i faget, evaluering, de naturfaglige kompetencer samt hvorfor egentlig undervise i faget? De enkelte emner præsenteres via en vekselvirkning mellem teoretisk viden samt eksempler fra praksis. Afslutningsvis rundes kapitlerne af med en række studiespørgsmål til egen overvejelse eller til diskussion på læreruddannelsen.
Det er en god bog, som i et letforståeligt sprog tager sin læser med ind i det naturfaglige univers. En god hjælp for undervisere, som ikke er uddannet til at undervise i natur/teknologi. Bogen klæder sin læser didaktisk godt på til at kunne videreformidle naturfaglig forståelse og tankegang.
Det vil være oplagt at læse denne bog sammen med titler som Fagdidaktik i naturfagDannelse i alle fagFagsprog i naturfag, Dannelse i alle fag og Fagsprog i naturfagDet vil være oplagt at læse denne bog sammen med titler som Fagdidaktik i naturfag, og Fagsprog i naturfagDet vil være oplagt at læse denne bog sammen med titler som Fagdidaktik i naturfag, Dannelse i alle fag og .