Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Academia - den anden komponent


Beskrivelse


Spændende og medrivende alchemy-punk-historie om rivalisering, hemmeligheder og to unge forskere, der skal opklare en ulykke - eller var det en ulykke? For ca. 13 år og op.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2021

af

af

Julie Arndrup

d. 24. sep. 2021

Spændende og medrivende alchemy-punk-historie om rivalisering, hemmeligheder og to unge forskere, der skal opklare en ulykke - eller var det en ulykke? For ca. 13 år og op.

New York, 1929. Universiteterne for hermetikere, astronomer og divinatorer kæmper om magt, prestige og indflydelse. Da byens nye storstilede domhus kollapser under indvielsen bliver fjerdegenerations hermetiker Nia Himlan sat til at opklare ulykken sammen med astronomen Aden Fenice, der er den første akademiker i sin familie. Nia er stadig studerende, og derudover er det hendes forældre, der har opfundet det bindemiddel til byggeriet, der nu er under mistanke for ikke at virke. Hun er ikke det oplagte valg til sådan en undersøgelse, men får alligevel et godt samarbejde med Aden. Mens de to unge også kommer tættere på hinanden, står det klart, at der er mere på spil end et ødelagt domhus, og at næsten alle har hemmeligheder. Hvem kan Nia og Aden stole på, hvorfor er Nia udvalgt til at undersøge sine egne forældre og kan hun redde både deres og sin egen karriere, samtidig med at mysteriet opklares? Første bind i serie.

Meget spændende og velfortalt roman. Blandingen af videnskab og "magi" og 1929 fungerer godt og skaber et fascinerende miljø. Godt sprog og tempo.

Der findes ikke meget alchemy-punk på dansk. Men der er fx Monsun af stjernerFullmetal alchemist. Bind 1 og mangaen Fullmetal alchemist. [Bind] 1Der findes ikke meget alchemy-punk på dansk. Men der er fx Monsun af stjerner og mangaen Fullmetal alchemist. [Bind] 1.


litteratursiden.dk

d. 9. dec. 2021

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 9. dec. 2021

Første bind i en nytænkt alchemy-punkserie handler om rivaliserende universiteter, store skandaler og forbudte venskaber i New York i 1929. Universiteterne for hermetikerne, astronomerne og divinator...