Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Gudernes krig - gudindens avatar


Beskrivelse


Fantasy. Guderne er i krig, og gudinden Haia skal bruge en avatar. Et rejsefølge skal sørge for at denne avatar kommer sikker frem til byen Iserval, men de forfølges af elverfolk og trolde.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2019

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 16. aug. 2019

Fantasy med guder, elverfolk, trolde, vampyr og mennesker. Guderne er i krig og gudinden Haia har fundet en avatar, som vil afgive sin krop til hende. Et rejsefølge skal sørge for at denne avatar kommer sikker frem til byen Iserval. For 12-15-årige.

Guderne er i krig og for at blive stærkere blandt sine tilbedere, vil gudinden Haia overtage kroppen fra en avatar: En udvalgt elverkvinde ved navnet Si'il. Et rejseselskab med 5 personer passer på Si'il på rejsen mod et tempel i byen Iserval, hvor ritualet med overdragelse af kroppen skal udføres. Det er Paleon, en præstelærling fra klosteret i Gråborg, Katalena, der er paladiner og viet til gudinden Haia, Colvar, der er soldat samt Sorkan og hans datter Jarsala, der er stifindere og hjælpere på rejsen. Gruppen forfølges og angribes flere gange af elverfolk. De søger ly hos vampyren Araca og jages af trolde. Undervejs er der også sammenstød mellem gruppens medlemmer og fortællinger fra deres fortid. Bogens omslag viser kort med Serelia, Sannerskoven, Sannerbjergene og byen Iserval, hvor denne historie foregår. Det er 1. bind i serien "Gudernes krig".

Velskrevet og spændende start på en ny fantasyserie. Specielt personbeskrivelserne og deres indbyrdes følelser og fortid er godt skrevet. Resten af serien afventes med spænding.

Til læsere, der er glade for forfatteren Julie Kagawa og "Iron Fey sagaen", hvor 1. del er Jernkongen.


litteratursiden.dk

d. 17. sep. 2019

af

af

Arne Larsen

d. 17. sep. 2019

Lovende dansk fantasy-serie med en flok rejsende helte forfulgt af trolde og elvere. Målgruppen er mest de unge. Henriette Hesselholdt debuterer med dette første bind i serien 'Gudernes krig', og sel...