Bøger / skønlitteratur / roman

Alt hvad jeg ved om kærlighed


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Dolly Alderton fortæller ærligt om hvordan hun gang på gang forelsker sig i de forkerte, om alle de fantastiske og farverige veninder hun møder, men også om spiseforstyrrelsen, rodløsheden og ensomheden, det manglende selvværd og frygten for at se sig selv, som den hun virkelig er.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jan. 2019

af

af

Christine Christensen

d. 22. jan. 2019

Kærlighed kommer i mange former og farver. Der er kærligheden til familien, kærester, venner og veninder og så er der den måske allervigtigste; kærligheden til sig selv. Hjertevarm roman for alle (kvinder) fra ca. 15 år.

Dolly Alderton vokser op i en forstad til London, et beigefarvet venteværelse til den virkelige verden, hvis adgangskort er voksenlivet og selvbestemmelsen. Som teenager danser Dolly til tonerne af modemmet, der kalder op til MSN. Hun forelsker sig gang på gang i de forkerte, får en karriere, masser af fantastiske og farverige veninder og indånder verden i fulde drag. Romanen beskriver fatale dates, sjove fester og Dollys mere eller mindre gennemtænkte forunderlige indfald. Men under al morskaben lurer den mørkere side; spiseforstyrrelsen, rodløsheden og ensomheden, det manglende selvværd og frygten for at se sig selv, som den man virkelig er. Dolly Alderton er journalist og vært for The High Low, en podcast som ugentligt dækker nyheder og popkultur.

Underholdende og rørende debut, der ubesværet væver personlige anekdoter, skarpe observationer og sære lister sammen til en vedkommende historie for kvinder i alle aldre. Det er hudløst ærlige beskrivelser af en tid, hvor alt er åbent og sårbart og selvindsigten måske et godt stykke væk. Det er sjovt og fjollet, men også melankolsk, fordi så meget er genkendeligt og Dollys manglende selvtillid så trist.

Der udgives masser af vedkommende autofiktion, fx Caitlin Morans Kunsten at være kvinde.


litteratursiden.dk

d. 27. feb. 2019

af

af

Rikke Bødker

d. 27. feb. 2019

Skarp og underholdende selvbiografisk roman om en ung kvindes liv med veninderne i London. Dolly er i slutningen af 20’erne. Hun har et godt job med mange venner og masser af fester. Siden barndommen ...


Politiken

d. 6. feb. 2019

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 6. feb. 2019


Weekendavisen

d. 8. feb. 2019

af

af

Johanne Mygind

d. 8. feb. 2019


Information

d. 8. mar. 2019

af

af

Michael Agerbo Mørch

d. 8. mar. 2019