Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Altid sammen?


Beskrivelse


Menneskepigen Olivia og vampyrpigen Ivy er enæggede tvillinger. Efter lang tids adskillelse har de endelig fundet sammen, men nu vil deres far flytte til Europa, og han vil kun tage Ivy med sig. Det vil tvillingerne forhindre.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2010

af

af

Vera Hollerup

d. 12. aug. 2010

Bogen henvender sig til 10-13-årige piger, der kan lide at læse om tætte og problematiske veninde- og søskenderelationer, og som samtidigt er fascineret af vampyruniverset. Bogens forside illustrerer med al tydelighed indholdet. Bogen er fjerde bind i en populær serie, og den behøver ingen yderligere formidling.

Forfatteren har ikke tidligere været udgivet herhjemme før denne serie. Omtalte bog er fjerde og afsluttende bind. Bogen handler om tvillingerne Ivy og Georgia, der efter lang tids adskillelse har fundet sammen igen. Nu vil deres far igen skille tvillingerne ved at flytte til Europa sammen med Ivy. Dette forsøger pigerne nu at forhindre på forskellige måder. Det er en letlæst og underholdende bog, der vil falde i målgruppens smag. Handling og personkarakteristik er overfladisk, som det nu engang er i trivigenren. Bogen skildrer skole- og teenagerlivet i en letvægtsudgave. Sproget er udmærket med megen dialog i tidstypisk ungdomsjargon. Vampyrtemaet spiller en underordnet rolle og danner ramme om mere trivielle teenageraktiviteter. I denne seriens sidste bind bliver trådene endelig samlet, og læseren får svaret på, hvorfor tvillingerne i sin tid blev adskilt. Den udmærkede og lidt serieagtige forside vil appellere til de vampyrtrængende præ-teens.

Bogen henvender sig til et yngre publikum, end det er tilfældet med vampyrbøgerne af P.C. Cast og Stephenie Meyer.

En udmærket og underholdende bog, der rammer målgruppen og giver en tilfredsstillende afslutning på serien.