Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Bertram og Buller - ballade ombord


Beskrivelse


Tvillingerne Bertram og Buller kører ved et uheld deres mors bil ombord på færgen til Bornholm. Det bliver en hæsblæsende sejltur, som også inkluderer mødet med en kamphund og jagten på en formodet juveltyv. For 7-10-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2021

af

af

Dorthe Grønbæk

d. 28. maj 2021

Tvillingerne Bertram og Buller kører ved et uheld deres mors bil ombord på færgen til Bornholm. Det bliver en hæsblæsende sejltur, som også inkluderer mødet med en kamphund og jagten på en formodet juveltyv. For 7-10-årige.

Tvillingedrengene Buller og Bertram skal på ferie hos deres farmor på Bornholm, fordi deres mor skal på hospitalet og føde deres lillesøster. Fødslen går i gang lidt tidligere end forventet, og drengene befinder sig pludselig uden forældre ombord på færgen. Det ene uheld efter det andet sender drengene rundt på færgen med kaptajnen lige i hælene, et par mænd i selvlysende veste og muligvis også en juveltyv. Lotte Nybo har illustreret mange børnebøger og er også kendt for billedbogsserien "Halløj på slottet," se fx Prinsessens store stranddag, hvor hun også både er illustrator og forfatter.

Sjov og underholdende historie med de to meget forskellige drenge og deres oplevelser på vej til Bornholm. En tempofyldt krimikomedie fyldt med spænding, action og humor. Bogen er opdelt i 13 kapitler, og de farverige illustrationer skifter mellem billeder og tegneseriesekvenser, hvilket giver en super fin vekselvirkning i historien.

Minder i tempo og fortællestil om serier som Tro, håb og gorgonzolaOmar, Bruno og Mussa gør alle glade (undtagen dyrehandleren)Villads fra Valby, "Omar, Bruno og Mussa" fx Omar, Bruno og Mussa gør alle glade (undtagen dyrehandleren) og bøgerne om Villads fx Villads fra Valby hvor de gode ideer og bedste hensigter ofte ender i sjove situationer og vilde forviklingerMinder i tempo og fortællestil om serier som Tro, håb og gorgonzola, "Omar, Bruno og Mussa" fx og bøgerne om Villads fx Villads fra Valby hvor de gode ideer og bedste hensigter ofte ender i sjove situationer og vilde forviklingerMinder i tempo og fortællestil om serier som Tro, håb og gorgonzola, "Omar, Bruno og Mussa" fx Omar, Bruno og Mussa gør alle glade (undtagen dyrehandleren) og bøgerne om Villads fx hvor de gode ideer og bedste hensigter ofte ender i sjove situationer og vilde forviklinger.