Bøger / skønlitteratur / roman

Blindgyde


Beskrivelse


Yvonne Carmichael står midt i en fin forskerkarriere og et godt ægteskab med universitetskæresten Guy, da hun rammes af en vild og farlig forelskelse i den mystiske Mark Costley.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2015

af

af

Jette Landberg

d. 12. aug. 2015

London danner baggrund for denne nervepirrende psykologiske thriller om en affære, der udvikler sig til en besættelse med fatal udgang. De mange der kunne lide Kvinden der forsvandt, vil også være begejstrede for denne raffinerede spændingshistorie.

Yvonne Carmichael er forsker med en fin karriere. Hun lever i et godt ægteskab med Guy. Ved et tilfælde drages hun ind i en lidenskabelig affære med mystiske Mark Costley, som hun møder i Parlamentet. En affære som hun ikke ville have forestillet sig, at hun ville billige men ikke desto mindre kaster sig vildt ud i. Dramaet om besættelse og bedrag udvikler sig langsomt og omhyggeligt med byen London som ramme. Der er udkommet en enkelt anden roman af forfatteren på dansk, Det du elsker, der også er en overbevisende psykologisk skildring af ulykke og hævn.

Fremragende thriller, der med stor psykologisk indlevelse og præcision skildrer, hvordan en helt almindelig kvinde kommer længere og længere ud. Forfatteren forstår virkelig at opbygge spændingen lige til bristepunktet.

Kimberly McCreights Sandheden om AmeliaKvinden der forsvandt og ikke mindst Kvinden der forsvandt af Gillian Flynn er i samme genre, thrillere med kvindelige hovedpersoner, kvinder hvis almindelige liv udfordres, så de langsomt kommer længere og længere udKimberly McCreights Sandheden om Amelia og ikke mindst af Gillian Flynn er i samme genre, thrillere med kvindelige hovedpersoner, kvinder hvis almindelige liv udfordres, så de langsomt kommer længere og længere ud.