Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dæmonernes by


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fantasy. Da den 15-årige Clary overværer et mord, og hendes mor forsvinder, opdager hun en fantastisk underverden med mystiske væsner, som kun hun kan se. Hurtigt hvivles hun ind i en voldsom kamp mellem ondt og godt, og en spændende søgen efter sin fortid begynder.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Tove Delica

2008

Unge fra 12 år og voksne med hang til gys og fantasy vil nyde dette første bind af en flot og gennemført historie. Forsiden signalerer præcist bogens genre og stemning: en blanding mellem gammeldags gyser og moderne storbyroman.

Med New York som kulisse har den unge debutant skabt et komplet parallelt univers: en underverden med dæmoner, skyggejægere, varulve oma. Vi følger den 15-årige Clary, en almindelig teenager med diskoteksbesøg og drengedrømme, da hun opdager, at hun som den eneste kan se et mord, og forstår at hun har anderledes evner. Da hendes mor forsvinder, føres læseren med hende ind i andre mystiske verdener befolket af uhyggelige væsner. Samtidig bliver det for Clary en søgen efter sin identitet, idet der gradvist åbenbares en kompleks og mørk familiehistorie. Clarys ven Simon følger med hende, og sammen med 3 unge skyggejægere starter en klassisk kamp mellem ond og godt. Bogen er velskrevet, fyldt med malende beskrivelser af byen, de underlige væsener, de magiske våben og den uhyggelige fortid. Samtidig får vi også en almindelig historie med lidt følelser, humor og jalousi. Handlingen er uhyre kompliceret, og man skal holde godt fast. Men forfatteren har greb om sine figurer, og en udmærket hjemmeside kan hjælpe.

I sin minutiøse beskrivelse af en komplet parallelverden minder bogen om Rowlings og Pullmann, men denne er for større børn, og storbyuniverset er unikt.

Vi er godt underholdt, og jeg tror på, at de næste bind kan holde niveauet. Bogen hører absolut til i den bedre ende af genren.


Børn & bøger

Årg. 61, nr. 4 (2008)

af

af

Maria Eriksen

Årg. 61, nr. 4 (2008)