Bøger / skønlitteratur / roman

Dage på Stone House Hotel


Beskrivelse


En broget flok mere eller mindre kuldsejlede skæbner blandes sammen på kryds og tværs under et ferieophold i en lille irsk by. Alle forlader det smukke familiehotel forandrede, og selv hotellets personale er ikke længere de samme.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2013

af

af

Christine Christensen

d. 29. aug. 2013

Til kvindelige læsere af feel-good dameromaner og familieskildringer.

Romanen Dage på Stone House Hotel er Maeve Binchys sidste (hun døde 2012), og en oplagt afslutning på forfatterskabet med sin irske folklore og mangfoldige persongalleri. Efter mange år i USA vender Chicky Starr tilbage til sin fødeby, den lille irske by Stoneybridge, med ønsket om at åbne et hotel. Hun køber den lokale ruin, hyrer slægtninge og venners venner og gennemrenoverer det gamle gods til fordums storhed. Det er en broget flok mere eller mindre kuldsejlede skæbner, der blandes sammen på kryds og tværs under deres ferieophold på det lille hotel. Alle forlader hotellet ændret på den ene eller anden måde, nogle har fået nyt håb, nogle har mødt kærligheden og nogle har truffet beslutninger om at ændre deres liv radikalt. Binchy kan uden tvivl skrue en underholdende historie sammen, men personkarakteristikken er temmelig ensidig, og det bliver aldrig hverken rigtig farligt eller overraskende. Med Binchy ved man hvad man får, det er trygt og velkendt uden den store dramatik - perfekt til en hyggelig regnvejrsdag.

Rosamunde Pilcher, Marcia Willett og Lucinda Riley beskæftiger sig alle med underholdningsromaner med stærke kvindeskæbner i hovedrollen, gerne tilsat kærlighed og lokalkolorit.

En typisk Binchy-roman med gæve irske kvinder i hovedrollen. Underholdende, ufarlig hyggelitteratur til en søndag i sofaen.


litteratursiden.dk

d. 2. okt. 2013

af

af

Beth Høst

d. 2. okt. 2013

En samling skæbner sættes sammen og nye mønstre opstår. Egentlig handler det om relationskompetence og så naturligvis om Irland. Et af Maeve Binchys gennemgående karaktertræk har altid været henvisnin...


Weekendavisen

d. 20. sep. 2013

af

af

Birte Weiss

d. 20. sep. 2013