Bøger / faglitteratur / billedværker

Dansk skateboarding


Beskrivelse


I ord og billeder fortælles om de seneste 40 års udvikling inden for dansk skateboarding.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2014

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 19. dec. 2014

I ord og med mange fotos beskrives det kulturhistoriske fænomen skateboarding med 40 års rullende dansk historik under hjulene. En bog for aktive og pensionerede skateboardere, og alle som interesserer sig for kulturskabende fænomener.

Vi ruller fra 1970érne til 2010érne i bogen om dansk skateboarding. Der er portrætter af nøglepersoner som Nicky Guerrero, Mischa Gundmann, Rune Glifberg, Anton Juul, Kristian Bomholt, Laurent Gehn og Hjalte Halberg. Der er vigtige lokaliteter som Forum, Wonderland, Fælledparken, Jarmers Plads, Copenhagen Skatepark og Skt. Annagade. Men skateboarding er ikke kun et storbyfænomen. Der er fotos og historik fra fx Horsens, Helsinge, Aalborg og Allingåbro. Forfatterne konkluderer om fænomenet skateboarding: "Den forpuppede sig i undergrunden, blomstrede op igen og blev til dét, den er i dag: en kunstart, en sportsgren, en livstil - en solid og overlevelsesdygtig kultur med mange facetter.".

Unik og interessant bog om skateboarding som kulturhistorisk fænomen. Ikke mindst de mange fotos af aktiv skateboarding i mange forskellige sammenhænge fortæller den farverige historie.

Der findes ikke andre og slet ikke så omfattende bøger om skateboarding som kulturhistorisk fænomen. Men om skateboarding som sport fx Alt om skatingProfessionel skateboarder af Fritjof C. Krogvold eller om det professionelle element Professionel skateboarder af Tony HawkDer findes ikke andre og slet ikke så omfattende bøger om skateboarding som kulturhistorisk fænomen. Men om skateboarding som sport fx Alt om skating af Fritjof C. Krogvold eller om det professionelle element af Tony Hawk.


Information

d. 7. jan. 2015

af

af

Rune Skyum-Nielsen

d. 7. jan. 2015