Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den halve konge


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fantasy. Prins Yarvis far og bror bliver forrådt i en barsk verden, der vægter kampfærdigheder og magtanvendelse højest. Modstræbende må Yarvi som kun har én god hånd, forsøge at hævne dem og overvinde den onkel, der har forskudt ham fra tronen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. feb. 2017

af

af

Sanne Caft

d. 23. feb. 2017

Fantasy til unge/voksne, der vil have velskrevet og rå fantasy. I 1. del af Joe Abercrombies nye mørke trilogi "Det splintrede hav" møder vi den fysisk svage, men mentalt knivskarpe Yarvi, der må kæmpe for sin ret i en vikingeverden, hvor uretten hersker og den stærkes ord er lov.

En ung mand må finde sin vej i livet trods massiv modgang. For som tronarving med kun en brugbar hånd ses Yarvi ned på af alle i en barsk verden, der vægter kampfærdigheder og magtanvendelse højest. Hans far og bror myrdes, og han må modstræbende forsøge at hævne dem og overvinde den onkel, der har forskudt ham fra tronen. Forsiden er genretypisk med sværd, sne og is.

Abercrombie skriver velskrevet, kompleks fantasy for unge og voksne. Persongalleriet er som altid farverigt og mangefacetteret og ingen er, hvad de ved første øjekast giver sig ud for. En klassisk (og rå) fantasyroman med et malerisk og udfoldet miljø. Han blander rå vold med sarkasme på en effektiv måde.

Kompleksiteten og uforsonligheden i historien bringer mindelser om R.R. Martins GOT, mens vikingemiljøet bringer mindelser om Bernhard Cornwell. Stemningsmæssigt minder den om en anden dark fantasyserie - Sally Greens Half bad - halvkodeStålets viljeFør de bliver hængt Stålets vilje Før de bliver hængtKompleksiteten og uforsonligheden i historien bringer mindelser om R.R. Martins GOT, mens vikingemiljøet bringer mindelser om Bernhard Cornwell. Stemningsmæssigt minder den om en anden dark fantasyserie - Sally Greens Half bad - halvkode Før de bliver hængtKompleksiteten og uforsonligheden i historien bringer mindelser om R.R. Martins GOT, mens vikingemiljøet bringer mindelser om Bernhard Cornwell. Stemningsmæssigt minder den om en anden dark fantasyserie - Sally Greens Half bad - halvkode Stålets vilje .


litteratursiden.dk

d. 24. maj 2017

af

af

Pia Bechmann

d. 24. maj 2017

Den gedigne fantasyroman vil glæde fans af episke kongeeventyr med masser af sværdkamp og røverhistorier. Unge læsere vil føle sig særdeles godt underholdt. Intrigerne blomster i fuldt flor i Joe Aber...


Politiken

d. 16. mar. 2017

af

af

Anne-Marie Vedsø Olesen

d. 16. mar. 2017


Weekendavisen

d. 24. mar. 2017

af

af

Vibe Termansen

d. 24. mar. 2017