Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den hvide figur


Beskrivelse


Krimi. Sherlock Holmes hjælper Scotland Yard med at løse mysteriet omkring et mord, tyveriet af en kostbar perle og ødelæggelsen af nogle Napoleon-buster.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jess Dalsgaard

d. 18. dec. 2018

Den hvide figur er tidligere udkommet på dansk under titlen 'De 6 Napoleonsfigurer', senest i Silver Blaze og andre noveller fra 1976, men foreligger nu her i en nyoversat og bearbejdet,selvstændig udgave i dén Polosene, hvor også Det brogede bånd og Den blå rubin er kommet. - En tilsyneladende sindssyg person stjæler alle de gipsfigurer af Napoleon, han kan få fat i, forumiddelbart efter at smadre dem. Scotland Yard er på bar bund og beder Sherlock Holmes om hjælp. Bistået af Watson og ved hjælp af sine utrolige deduktive evner og sans for detaljer får Holmessnart opklaret sagens rette sammenhæng: en værdifuld, stjålet perle er af en flygtende tyv blevet støbt ind i en gipsfigur, og han prøver nu - efter et fængselsophold - at genfinde den. - Tekstener læsepædagogisk bearbejdet af Mogens Jansen og sprogligt bearbejdet til et letlæst dansk af Mogens Høirup, og selvom mange sikkert vil mene, at man herved øver vold mod disse Doyle-klassikeressærlige stemning og atmosfære, er detdog en absolut rimelig og læseværdig udgave, som svage læsere i såvel børne- som voksenbibliotek her præsenteres for. Layout og udstyr som tidligere bind iserien: læsevenlig sats, stemningsmættede stregtegninger og -vignetter, sølvfarvet omslag med farvetegning af Holmes. Fra 10-11 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jakob Glahn (skole)

d. 18. dec. 2018

Det er gennem dr. Watson at læseren gøres bekendt med Sherlock Holmes geniale evner som detektiv. I denne episode drejer det sig om nogle Napoleonsfigurer, der efterstræbes af en ukendtgerningsmand, som ikke viger tilbage for mord i sin søgen efter figurerne. Holmes opklarer selvfølgelig forbrydelsen, og hans genialitet sættes i relief af de lidt halvdumme medspillere han har.Bogen er læsepædagogisk bearbejdet af Mogens Jansen og kan som sådan læses fra 4. kl. Men selve historien er så stiv og humørforladt, at eventuelle svage læsere fra større klasser hurtigt vil læggeden. I de 'rigtige' Sherlock Holmes historier er der en vis varme og humor i spillet mellem Watson og Holmes. Det mangler helt her. Der er i forvejen udkommet 2 andre Conan Doyle Polobøger medsamme udmærkede illustrationer i form af s/h stregtegninger.Informationer og udgaver