Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den kloge ugle siger godnat - og andre søvndyssende godnathistorier


Beskrivelse


Så siger vi godnat med tre meditative godnathistorier, der kan læses højt for barnet, der har svært ved at finde ro og falde i søvn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2018

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 23. okt. 2018

Så siger vi godnat med 3 søvndyssende, meditative godnathistorier, der kan læses højt for børn fra 5-8 år, der har svært ved at finde ro og falde i søvn.

Bogen indeholder først en vejledning til læseren, der bør læses af den voksne, der skal læse højt. Dernæst følger 3 godnathistorier, der alle indeholder åndedrætsøvelser og lette hypnotiske vendinger. Bogen gør brug af en enkel læseteknik, der er testet på tusindvis af børn. Der skal læses i et stille og roligt tempo, med ophold ved kommaer og pause ved hver linjeskift. Alle pauser er markeret med et symbol, så oplæseren ikke er i tvivl. Der er ganske få illustrationer gennem bogen, da barnet også helst skal ligge og lytte med lukkede øjne. Teksten er skrevet med tydelig skrift og en sætning pr linje. Bogen er skrevet af Karsten Lagermann, der er psykoterapeut og har flere godnat-meditationer i serien "Dyb Ro" på YouTube, hvor "Den kloge ugle siger godnat" også stammer fra.

Fine godnat-meditationer, der på en meget enkel måde skaber grobund for at slappe af og falde i søvn.

Denne samling af godnat-meditationer adskiller sig en del fra tidligere titler som fx Kaninen der så gerne ville soveFililumbur i drømmelandNatbjørnen Tjugga, Fililumbur i drømmeland eller senest Natbjørnen Tjugga, idet den ikke har en eventyrlig figur man følger og deraf en eventyragtig form. Her er der behov for, at barnet skal kunne forestille sig den vej, der bliver anvist i historierne, og derfor vurderes den også brugbar til en lidt ældre målgruppe end de omtalteDenne samling af godnat-meditationer adskiller sig en del fra tidligere titler som fx Kaninen der så gerne ville sove, eller senest Natbjørnen Tjugga, idet den ikke har en eventyrlig figur man følger og deraf en eventyragtig form. Her er der behov for, at barnet skal kunne forestille sig den vej, der bliver anvist i historierne, og derfor vurderes den også brugbar til en lidt ældre målgruppe end de omtalteDenne samling af godnat-meditationer adskiller sig en del fra tidligere titler som fx Kaninen der så gerne ville sove, Fililumbur i drømmeland eller senest , idet den ikke har en eventyrlig figur man følger og deraf en eventyragtig form. Her er der behov for, at barnet skal kunne forestille sig den vej, der bliver anvist i historierne, og derfor vurderes den også brugbar til en lidt ældre målgruppe end de omtalte.