Smukt skrevet, eftertænksom og engageret roman med forsvar for humanisme, skrevet af prisbelønnet spansk forfatter. For læsere med interesse for politik, etik og litteratur.
Felipe Díaz bliver arbejdsløs, så familien bryder op fra den jord, hvor de er forankret gennem generationer. De flytter til Baskerlandet, til et industrialiseret, grimt sted, hvor hans kone og søn påvirkes af yderligtgående politiske holdninger, der dræner dem for respekt for menneskeliv. Desillusioneret vender Felipe tilbage til den fædrene jord, fraskilt og med sorg over sønnens handlinger. J.Á. González Sainz, f. 1956, er prisbelønnet spansk forfatter. Dette er hans første bog på dansk.
Synsvinklen ligger fortrinsvis hos Felipe, en livsklog mand med stor integritet. De egenskaber har han fra sin far og fra det landskab, som har været slægtens virkelighed. Selv om han forhånes, holder han fast i, at mennesker ikke skal lide overlast og dø af ideologiske grunde. Romanen er et stærkt forsvar for en menneskelighed, forankret i historie, slægt, tradition og jorden. Det er en meget smukt skrevet bog med vidunderlige passager, både beskrivelserne af landskaberne og Felipes refleksioner over rigtigt og forkert.
Andre nyere spanske forfattere med smukt sprog og etiske problemstillinger er fx ForelskelserHarmonikaspillerens sønVi er efterkommerne af de hekse, I ikke fik brændt, Harmonikaspillerens søn eller Vi er efterkommerne af de hekse, I ikke fik brændtAndre nyere spanske forfattere med smukt sprog og etiske problemstillinger er fx Forelskelser, eller Vi er efterkommerne af de hekse, I ikke fik brændtAndre nyere spanske forfattere med smukt sprog og etiske problemstillinger er fx Forelskelser, Harmonikaspillerens søn eller .