Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Det første kys


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Tvillingerne Olivia og Ivy besøger deres ukendte moster, men vampyren Ivy kommer som altid galt afsted. Olivia får derimod hovedrollen i "Romeo og Julie". Men hvordan får hun sit første kys?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2012

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 19. mar. 2012

7. del i den amerikanske pigeserie om tvillingerne Olivia og Ivy, en serie som adskiller sig fra andre i samme letbenede genre ved, at Ivy er vampyr. Forsiden ligner seriens øvrige bind og har piger fra 10 år som målgruppe.

I dette bind har de to søstre to problemer. Olivia vil meget gerne have sit første kys, og det skal absolut være af Jackson, hendes filmstjernekæreste. Ivy kommer som sædvanlig galt af sted på et familiebesøg hos deres hidtil ukendte moster og er lidt skyld i, at morens yndlingshest stikker af. De to ting tumler de med bogen igennem, mens Olivia også må øve hovedrollen som Julie i Shakespeares stykke i skolen med en meget klam Romeo, som er tæt på at ende som hendes første kyssepartner. Men alt ender, som det skal med det rette kys ved tæppefald og en hest, som bliver fundet i god behold. I sidste kapitel lægges op til seriens fortsættelse. Olivia får nemlig endelig lov til at vise sig offentligt som Jacksons kæreste. Bogen er skrevet med meget dialog og en frisk jargon.

Serien kan ikke sammenlignes med de øvrige romaner med paranormale hovedpersoner, det er mere en tween-serie i den bløde ende som bøgerne om Hannah Montana og Mary-Kate og Ashley-bøgerne.

Let underholdning med en lille smule vampyrstemning blandet ind i beskrivelserne af amerikansk teenageliv, som vi kender det fra bl.a. tv. Tøj, kærester, shopping, smukke hovedpersoner og en kvik dialog skal nok holde ynderne af serien fast.