Bøger / skønlitteratur / roman

Manden der blev skudt gennem øjet


Beskrivelse


Krimi. En strandvasker bliver fisket op af Kattegat med et skudhul gennem øjet. Det bliver en efterforskning, som rækker vidt ud over de danske grænser og helt ned til EF og inddragelse af Europol.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2012

af

af

Stine Grabas

d. 1. feb. 2012

Til alle læsere af spændingsbøger og krimier. Måske især mænd vil finde bogen interessant.

Jørgen Kofoed er uddannet håndsætter og oprettede senere sin egen tegnestue. Han er debutant og ifølge efterordet er dele af bogen bygget på virkelige hændelser, men resten er selvfølgelig gætterier. En strandvasker bliver fisket op af vandet med et skudhul gennem det ene øje. Det bliver udgangspunktet for Rejseholdet, hvor det bliver en lang efterforskning for at identificere liget. Historien har forgreninger i mineraludvinding i jyske Østerild, Tyskland, Sverige, Australien, og endelig kommer EF til at udgøre en stor del af plottet. Når man først har fået styr på karaktererne og datoerne, er det en udmærket bog, som opretholder spændingen nogenlunde intakt hele vejen igennem. Super spændende bliver den dog aldrig, fordi størstedelen af bogen går med forretningen i Østerild og de hemmelige forhandlinger i EF. Ved endt læsning sidder du dog med en følelse af et korrupt EF og et system, hvor man bliver fjernet, hvis man kommer i vejen.

I en tid, hvor der udkommer rigtig mange krimier, vil denne som så mange andre krimier ikke lagre sig særlig længe i hukommelsen. Bogen har dog sin berettigelse i samlingen.

Dansk debutant, som egentlig har et udmærket plot, men har for lange passager med forretningsudredninger. Bogen skal nok have sine læsere.