Bøger / faglitteratur til børn

Dyr i natten


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Næsten alle sover ; Mus spiser alt ; Larm i haven ; Så er der mad ; Katten om natten ; Den røde røver


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. juli 2016

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 28. juli 2016

Når det er mørkt, og du sover, er mange dyr vågne. De er sultne og søger efter deres bytte, så de har travlt om natten, hvor de går på jagt. Bogen hører til forlagets serie "Min første bog" og er let at læse. Bogen er for alle, der er i gang med at lære at læse og elsker at læse om dyr.

Bogen drejer sig om nogle udvalgte dyr, der er vågne om natten, hvor de jager og spiser deres bytte. Dyrene du kan læse om lever i Danmark - det er mus, pindsvin, ugle, kat og ræv. Hvert dyr bliver beskrevet på et opslag - en side tekst og overfor et foto af dyret. Bogen har hårdt omslag, hvor billedet på forsiden viser et par øjne, der lyser i natten.

Bogen er en lille fagbog med 7 opslag. Den har fagbogens opsætning med indholdsfortegnelse, stikord og ideer til, hvor man kan finde mere om disse dyr - placeret bagerst i bogen. De mange klare fotos viser dyrene i naturlige omgivelser, og det styrker læseforståelsen. Sætningerne er korte, men de formår at fortælle det særlige ved de enkelte dyr. Det bliver selvfølgelig kalejdoskopisk, da teksten fylder ca. 10 linjer pr. opslag. Teksten er let at læse og er sat med store typer. Let-tal 13.

NatdyrMørkets dyrOm natten er for samme målgruppe, hvorimod Mørkets dyr og Om natten er for øvede læsere fra 10 år. I serien "De små fagbøger" er titler, der udelukkende handler om de omtalte dyrNatdyr er for samme målgruppe, hvorimod og Om natten er for øvede læsere fra 10 år. I serien "De små fagbøger" er titler, der udelukkende handler om de omtalte dyrNatdyr er for samme målgruppe, hvorimod Mørkets dyr og er for øvede læsere fra 10 år. I serien "De små fagbøger" er titler, der udelukkende handler om de omtalte dyr.