Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En rigtig helt


Beskrivelse


Mia høre en mærkelig lyd, en dag hun er ude og ride. Det lyder som et grædende barn. Hun finder frem til hvor lyden kommer fra, og nede i kassen ligger en grædende nyfødt baby. Mon det lykkes Mia at redde babyen?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2017

af

af

Stine Bille

d. 7. juni 2017

En søndag ridder Mia en tur i skoven. Pludselig hører hun en lyd. Det lyder som en der græder. Hun binder hesten til et træ, og går efter lyden. Hvad mon hun finder? Let frilæsningsbog for de 9-12-årige eller lidt ældre tosproget børn.

"En rigtig helt" er en del af serien "Café-serien. Gul". En søndag ridder Mia ud i skoven på hesten Dixey. På turen hører hun en mærkelig lyd. Hun ridder mod lyden og finder en stor papkasse, og åbner den. Nede i kassen ligger en nyfødt baby og græder. Mia bliver meget forskrækker, men ved, at hun må redde babyen. Hun holder ham tæt ind til kroppen. Da hun kommer hjem, ringer de efter politiet og ambulancen. Den lille baby dreng lever, men er meget afkræftet. Mia skal tale med politiet, og med ind på politistationen. Hun tænker hele tiden på den lille baby, og håber, at politiet finder hans mor. Hvem er hun? Og hvorfor har hun forladt ham? Bogen er inddelt i mange korte kapitler. Hver kapiteloverskrift giver en idé om, hvad der vil ske.

En fin lille historie om et hittebarn, og en meget ung mor. Personerne er meget troværdige og historien realistisk. Bogen er illustreret med sort-hvide tegninger, som understøtter handlingen.

I samme serie findes fx SpringetDen sorte kappe, som også er en realistisk historie eller Den sorte kappeI samme serie findes fx Springet, som også er en realistisk historie eller .