Bøger / skønlitteratur / roman

En torn i øjet


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Rebekka Holm fra Rigspolitiets Rejsehold bliver sendt til barndomsbyen Ringkøbing for at assistere med opklaringen af et brutalt mord på en ung kvinde. Hun konfronteres ikke alene med et mord med mange potentielle mordere, men også med egne indre dæmoner, der har holdt hende væk fra Ringkøbing i årevis.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2009

af

af

Lone Krøgh

d. 4. maj 2009

Danske femikrimier er der et stort publikum til, og her debuterer Julie Hastrup med en lovende krimi, der vil gå lige ind hos alle fans af især Sara Blædel.

Rebekka Holm er 35, single og ansat ved Rigspolitiets Rejsehold som efterforsker. Hun bliver sendt til barndomsbyen Ringkøbing for at assistere det lokale politi med opklaringen af et brutalt mord på en ung kvinde. Mange modsatrettede spor fører Rebekka og hendes makker, den sympatiske lokale politimand Michael, rundt i forskellige miljøer. Bag de pæne facader kunne ikke så få personer have noget i klemme i forhold til den myrdede kvinde, men er der også en forbindelse til et lignende mord for 20 år siden? Sideløbende med opklaringsarbejdet kæmper Rebekka med indre dæmoner, som har holdt hende væk fra Ringkøbing, siden hun blev student. En torn i øjet er en lovende krimidebut, om end sproget kunne strammes lidt op. Den er elementært spændende og miljø- og personskildringerne stort set overbevisende (men her i det vestjyske er der kun få byer tilbage med døgnåben politistation og et sygehus med det hele).

Julie Hastrup (f. 1968) er uddannet journalist og debuterer med denne krimi, og der er indtil videre planlagt tre bind i serien med Rebekka Holm. "Gefundenes Fressen" for de mange læsere af fx Sara Blædel og Elsebeth Egholm.

Lovende dansk krimidebut af en journalistuddannet forfatter, der kan sin Sara Blædel. God og spændende underholdning for de mange læsere af femikrimier, og flere bind skulle være på vej.


litteratursiden.dk

d. 15. juni 2009

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 15. juni 2009

Ny dansk heltinde - ansat ved Rigspolitiets rejsehold – er født i denne spændende og overbevisende danske krimidebut Hvorfor blev Anna Gudbergsen myrdet? Hvordan kunne en 22-årig pige udgøre så stor e...


Politiken

d. 30. maj 2009

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 30. maj 2009


Weekendavisen

d. 3. juli 2009

af

af

Katinka Bruhn

d. 3. juli 2009


Bogmarkedet

Årg. 155, nr. 13 (2009)

af

af

Jannik Lunn

Årg. 155, nr. 13 (2009)