Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Eventyret om Lila og de tre gaver


Beskrivelse


Eventyr om pigen Lila, der skal hente Kongesvovlet hos ildguden Razani for at blive fyrværkerimester. Heldigvis hjælper hendes ven Chulak samt kongens hvide elefant hende på den farlige færd.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 1998

af

af

Susanne Thøfner

d. 27. feb. 1998

Dette humoristiske eventyr, der udspiller sig i en østerlandsk ramme, fortæller om pigen Lila, der vil være fyrværkerimester som sin far. Før hun kan blive det, skal hun hente Kongesvovlet hos ildguden Razani, og det er ikke nogen let opgave, men hendes gode ven Chulak samt kongens hvide elefant hjælper hende på hendes færd. Forfatteren, som vi bl.a. kender fra Det gyldne kompas, har her skrevet en humoristisk og letløbende fortælling, der er meget egnet til oplæsning. Bogens farvestrålende omslagstegning viser de to børn på den hvide elefant, og selve bogen er gennemill. med humoristiske og detaljerede s/h pennetegninger. Sproget er mundret og dialogfyldt, og kombinationen af den angelsaksiske humor og folkeeventyrets traditionelle ramme fungerer fint. En hyggelig og charmerende bog, der kan bruges til oplæsning fra 7 - 8 år og til selvlæsning fra ca. 11 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 1998

af

af

Erik Boas Pedersen (skole)

d. 27. feb. 1998

Da den engelske forfatter Philip Pullman med de to første, fremragende bind i trilogien om Det gyldne kompas skrev sig ind i børnelitteraturhistorien med både klassikerstatus og kommerciel succes, er det kun naturligt at tidligere skrevne bøger nu også får en chance på dansk. Eventyret om Lila er en betydelig mere enkel historie, om Lila, der gerne vil være fyrværkerimester som sin far og ved hjælp af sine evner, samt lidt hjælp fra vennen Chulak og den talende, hvide elefant Hamlet, efter en del strabadser og forhindringer, også bliver det. Selv om udgangspunktet er det traditionelle eventyr, udvider forfatteren historien med sjove, overraskende vinkler og en mangfoldighed af personer, der understreger, at drivkraften og dynamikken i fortællingen er fortællelysten, humoren, vitaliteten, mangfoldigheden. Bogen er illustreret med de engelske originalillustrationer, der minder mig lidt om Roald Als' streg, også i den grafiske tilrettelægning, hvor tegningerne indrammer teksten og indgår i den grafiske helhed. Bogen er velegnet til oplæsning fra ca. 1. klasse, selvlæsning fra 3. klasse.


Berlingske tidende

d. 15. mar. 1998

af

af

Kari Sønsthagen

d. 15. mar. 1998


Aktuelt

d. 5. mar. 1998

af

af

Steffen Larsen

d. 5. mar. 1998


Politiken

d. 7. mar. 1998

af

af

Dorte Hygum Sørensen

d. 7. mar. 1998