Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Frederik den 6.


Beskrivelse


Indhold: Hirschholm Slot ; Frederik i kongeriget Danmark-Norge ; Kejserens nye klæder ; Bare fødder i frostvejr ; Paladsrevolutionen i 1784 ; Englandskrigene ; Guldalderen ; Den milde borgerkonge ; Den mistænksomme tyran ; Liberalismen vinder indpas ; Den sidste konge ; Hvornår skete det?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2015

af

af

Karsten Boll

d. 21. sep. 2015

Frederik den 6. er kendt som kongen, der ophævede bøndernes stavnsbånd. Men med 50 år som konge skete der meget andet i hans regeringstid. For 11-14-årige.

Dette er en fagbog til supplerende læsning i faget historie. Den handler om hele Frederik d. 6.'s liv fra opvækst til hans død. Bogen har 11 kapitler. Forrest er der indholdsfortegnelse og bagest er der en tidslinje med vigtige årstal i Frederik d. 6.'s liv, samt et kort stikordsregister. Brødteksten er skrevet i en bred spalte, og der er indsat relevante faktabokse og kilder. Bogens billeder er en blanding af malerier, fotos og tegninger. Endelig er der et kort, der viser kongeriget Danmark-Norge.

De mange illustrationer i bogen er med til at understøtte de informationer, teksten giver. Generelt giver bogen mange gode informationer både om Frederik d. 6. og den tid, han levede i.

Der findes ikke direkte andre titler om Frederik d. 6., men Kongens nye skolerGrevinde DannerMagt og rænkespil, Grevinde Danner og Magt og rænkespil beskriver perioden omkring Frederik d 6.'s livDer findes ikke direkte andre titler om Frederik d. 6., men Kongens nye skoler, og Magt og rænkespil beskriver perioden omkring Frederik d 6.'s livDer findes ikke direkte andre titler om Frederik d. 6., men Kongens nye skoler, Grevinde Danner og beskriver perioden omkring Frederik d 6.'s liv.