Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Frost


Beskrivelse


Billedbog. Dronningen Elsa har med sine magiske kræfter indhyllet kongeriget i sne og frost. Anna begiver sig ud på en dramatisk rejse for at finde sin søster Elsa og ophæve forbandelsen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2014

af

af

Marion Tirsgaard

d. 25. mar. 2014

Billedbogsudgave af Disneys animationsfilm Frost. Til højtlæsning for fans af filmen, nok særligt piger i alderen 5-8 år.

Billedbogen er en tro gengivelse af filmen Frost, der havde premiere i de danske biografer i slutningen af 2013. Elsa fryser alt til is, som hun rører ved og da hun krones til dronning er hendes kræfter så store og ukontrollerbare, at hun indhyller hele landet i sne og frost. Elsa flygter op i bjergene, men hendes ukuelige lillesøster Anna drager af sted for at finde Elsa og ophæve forbandelsen. Undervejs møder Anna bjergvandreren Kristoffer og hans rensdyr Sven og en sjov lille snemand ved navn Olaf, og tilsat diverse strabadser er alle ingredienserne til et klassisk Disney eventyr på plads. Historien er som i mange Disney bøger, der bygger på en filmudgave, lidt springende og fragmenteret, mens det er de flotte illustrationer fra filmen, der bærer historien igennem. Forsiden viser Anna med hue og kappe og Elsa, der fryser ting til is i baggrunden.

Filmen Frost er inspireret af H. C. Andersens eventyr om Snedronningen, men er ændret meget og tilført klassiske Disney elementer som komiske figurer og romantik. Som type og i sit udtryk er billedbogen lig andre bogudgaver af Disneys animationsfilm.

Flot billedbogsudgave af Disneys populære Frost om end historien virker lidt fragmenteret. Vil uden tvivl vække stor begejstring blandt prinsessesegmentet, der vil hive denne bog ned fra hylderne og kræve højtlæsning på stedet. Fra 5-8 år.Informationer og udgaver