Bøger / skønlitteratur / roman

Fuglene


Beskrivelse


John, som lever i et trivielt ægteskab med Kirsten, er i midtvejskrise og oplever hvordan tingene smuldrer for ham i ofte groteske situationer, både privat og i arbejdslivet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. dec. 2016

af

af

Henrik H Pedersen

d. 9. dec. 2016

John, som lever i et trivielt ægteskab med Kirsten, er i midtvejskrise og oplever hvordan tingene smuldrer for ham i ofte groteske situationer, både privat og i arbejdslivet. For læsere af moderne dansk skønlitteratur herunder humor og samfundssatire.

En roman som sætter fokus på at være låst fast i livet uden noget egentlig formål eller større glæde. John, som er en midaldrende mand med vigende hårgrænse og topmave, oplever flere og flere groteske situationer, både privat og i arbejdslivet. John lever et enkelt liv med sin kone Kirsten og som fremmedgjort medarbejder på et kontor, med et særdeles anstrengt forhold til kollegaerne som har navne som Watt-Boolsen, Buckhøj og Hahn-Petersen, dvs. skuespillere man synes at genkende fra "Matador". Nærværende bog er forfatter Mikkel Harris Carlsens tredje skønlitterære værk efter KakerlakmennesketMidnatsmuse og Midnatsmuse. Forsiden er kreeret af Sebastian Graneberg og viser en forpjusket sort fugl. Fugle er, som titlen antyder, et vigtigt tema i bogenEn roman som sætter fokus på at være låst fast i livet uden noget egentlig formål eller større glæde. John, som er en midaldrende mand med vigende hårgrænse og topmave, oplever flere og flere groteske situationer, både privat og i arbejdslivet. John lever et enkelt liv med sin kone Kirsten og som fremmedgjort medarbejder på et kontor, med et særdeles anstrengt forhold til kollegaerne som har navne som Watt-Boolsen, Buckhøj og Hahn-Petersen, dvs. skuespillere man synes at genkende fra "Matador". Nærværende bog er forfatter Mikkel Harris Carlsens tredje skønlitterære værk efter Kakerlakmennesket og . Forsiden er kreeret af Sebastian Graneberg og viser en forpjusket sort fugl. Fugle er, som titlen antyder, et vigtigt tema i bogen.

Uhyre velskrevet, morsom og absurd med mange gode originale ideer. Udover interesserede i ny dansk romankunst kan bogen anbefales til særligt mandlige læsere.

Mikkel Harris Carlsen har sin helt egen stemme, synes jeg, men andre beslægtede forfattere er Jens Blendstrup, Erling Jepsen eller en klassiker som Hans Scherfig.


Himmelskibet

Nr. 51 (2017)

af

af

Thomas Winther

Nr. 51 (2017)