Bøger / faglitteratur / erindringer

Gadebarnet


Beskrivelse


Judy (f. 1945) blev mishandlet af sin far gennem sin barndom. Det lykkedes hende at flygte, men livet på gaden er også farligt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Anny Skov Madsen

2007

En gruopvækkende selvbiografisk beretning om et barn, der blev svigtet og mishandlet af sin far og sin stedmor, er skrevet over det velkendte koncept fra den stadig ret populære serie: Virkelighedens verden. Det er fortrinsvis unge kvinder, der efterspørger serien.

Judys forældre var tre år, da forældrene blev skilt, og hun skulle bo hos sin far med en ny stedmor. Det blev et mareridt, hvor hun sultede og blev sendt alene udenfor i en ussel baggård. Som 7-årig stod hun for det hårdeste fysiske arbejde i hjemmet og blev behandlet nærmest som en slave. Forældrene straffede hende fysisk og psykisk uden logik, selv om de tilhørte en religiøs sekt. Da familien bosatte sig i Sydafrika, lykkedes det hende at flygte med et cirkus. Det er en barsk historie fortalt i romanform i et lettilgængeligt sprog og ifølge forfatteren med hjælp fra BBC Radio, hvor den har har været sendt i serien "Home Truths".

Serien sælger sig selv. Det er ikke så meget forfatteren eller emnet, der efterspørges, men lige så ofte bare den barske eller ulykkelige historie.

Den gruopvækkende selvbiografiske beretning om et barn, der blev svigtet af sin mor og mishandlet af sin far er skrevet i et mundret og lettilgængeligt sprog over det velkendte koncept fra serien Virkelighedens verden. Serien appellerer især til unge kvinder.Informationer og udgaver