Bøger / faglitteratur / bagebøger

Glutenfrie årstider


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Man skal ikke snydes for julens traditionelle småkager, fastelavnsbollerne eller tarteletterne, selv om man ikke tåler gluten. Bogens opskrifter på kager og brød til højtiderne og de fire årstider kan bruges af alle med lidt erfaring i glutenfri bagning.

Indhold

Forår (Langtidshævet groft solsikkebrød ; Softkernebrød ; Franskbrød i form ; Tarteletskaller ; Hindbærsnitter ; Rabarberkage ; Hveder) ; Sommer (Hvidløgsflutes ; Focaccia ; Snobrød ; Pølsebrød ; Kammerjunkere ; Koldskålscrunch ; Jordbærtærte) ; Efterår (Æblemuffins ; Pærekage ; Bløde efterårsboller ; Sprøde vaniljevafler ; Klamme fingre ; Marengsspøgelser ; Græskarkage) ; Vinter (Æbleskiver ; Honningkage med smørcreme ; Brunkager ; Pebernødder ; Vaniljekranse ; Norske klejner med citronglasur ; Gammeldags fastelavnsboller ; Fastelavnsboller med nougat- og hindbærskum)


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2020

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 12. okt. 2020

Man skal ikke snydes for julens traditionelle småkager, fastelavnsbollerne eller tarteletterne, selv om man ikke tåler gluten. Bogens opskrifter på kager og brød til højtiderne og de fire årstider kan bruges af alle med lidt erfaring i glutenfri bagning.

Som i gamle dage. Bare uden gluten. Sådan indleder forfatteren sin bog om at bage glutenfrit, tro mod de danske højtidstraditioner og årstidernes mest populære bagværk. Vi får opskrifter på kager og småkager til halloween, jul, fastelavn og andre af årstidernes højdepunkter. Til store bededag er der hveder uden hvede, til sommeren er der jordbærkage og tilbehør til koldskålen, og i efteråret hygger vi med fx vafler og muffins. Opskrifterne på brød, boller og flutes bruges hele året. Hvert kapitel indledes med en introduktion, hver opskrift ledsages af helsides fotos.

Dejligt indbydende og overskuelig bagebog, der nok skal blive flittigt brugt i de mange hjem, hvor man af forskellige helbredsårsager ønsker at bage glutenfrit. Forsidens foto af tarteletskaller med lidt grønt tiltrækker blikket, men signalerer mere mad end sødt bagværk, som fylder størstedelen af bogen.

Forfatteren henviser til sin egen bageteknik, kaldet strukturmetoden, hvor dejen forarbejdes på en særlig måde. Se denne grundigere beskrevet i Knæk koden til glutenfrit brødGlutenfri julGlutenfri året rundt - til børn og unge. Andre bøger med glutenfri versioner af traditionelt bagværk til årstiderne er fx Glutenfri jul og Glutenfri året rundt - til børn og ungeForfatteren henviser til sin egen bageteknik, kaldet strukturmetoden, hvor dejen forarbejdes på en særlig måde. Se denne grundigere beskrevet i Knæk koden til glutenfrit brød. Andre bøger med glutenfri versioner af traditionelt bagværk til årstiderne er fx og Glutenfri året rundt - til børn og ungeForfatteren henviser til sin egen bageteknik, kaldet strukturmetoden, hvor dejen forarbejdes på en særlig måde. Se denne grundigere beskrevet i Knæk koden til glutenfrit brød. Andre bøger med glutenfri versioner af traditionelt bagværk til årstiderne er fx Glutenfri jul og .