Bøger / skønlitteratur / roman

Håbet og festen


Beskrivelse


Om den 35-årige jeg-fortællers hverdag som mellemleder i en makuleringsafdeling, hendes liv på kollegiet, hvor hun stadig bor, selvom hun i flere år ikke har været studerende og hendes overvejelser om familie, venskaber og livet i det hele taget.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. jan. 2018

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 25. jan. 2018

Eftertænksom, humoristisk lille roman om hverdagen i en makuleringsvirksomhed, om at bo på et kollegie, selvom man for længst er stoppet med at studere, om venskaber og vin og om livet i det hele taget. For dig der holder af finurlig nordisk litteratur med et strejf af eksistentialistiske overvejelser og humor.

Den 35-årige jegfortæller bor i Bergen og arbejder i Fretex' makuleringsafdeling som mellemleder. Medarbejderne er tidligere kriminelle eller misbrugere. Hun er dog ikke selv i Fretex, fordi hun havde brug for rehabilitering, men pga. en ubrugelig uddannelse på humaniora. I korte kapitler udrulles jegfortællerens hverdag på Fretex med kollegerne og kunderne, hendes liv på kollegiet, hvor hun stadig bor, selvom hun i flere år ikke har været studerende, hendes samtaler med pseudofilosoffen Ingolf, som hun ofte drikker vin med, samt hendes overvejelser om familie, venskaber og livet i det hele taget. Bogen er Kjersti Rorgemoens første udgivelse på dansk. Den blev nomineret til Ungdommens Kritikerpris i Norge i 2016.

Letlæst lille roman, der på én gang er tragisk og dyb og samtidig har en vindende humoristisk tone. Rorgemoen skarpe iagttagelser er virkelig et bekendtskab værd.

Den lune humor og evne til skrive underfundigt og gøre dybe og eksistentielle emner lettilgængelige deler Rorgemoen blandt andet med sin norske kollega Erland Loe, fx i hans bøger: StatusNAIV. SUPER. og NAIV. SUPERDen lune humor og evne til skrive underfundigt og gøre dybe og eksistentielle emner lettilgængelige deler Rorgemoen blandt andet med sin norske kollega Erland Loe, fx i hans bøger: Status og NAIV. SUPER.


Politiken

d. 2. mar. 2018

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 2. mar. 2018


Weekendavisen

d. 23. feb. 2018

af

af

Linea Maja Ernst

d. 23. feb. 2018