Bøger / skønlitteratur / roman

Hundredefodsrejsen


Beskrivelse


Den unge indiske Hassan Haji kommer med hele sin store familie til en lille by i Sydfrankrig, hvor faderen under stort postyr åbner en restaurant. Den talentfulde Hassan bliver kokkeelev i restauranten overfor, og efter nogle år rejser han til Paris, hvor han ender med at blive stjernekok i det franske køkken.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. jan. 2011

af

af

Lone Krøgh

d. 4. jan. 2011

Hyggelig og charmerende roman fra den frankofile madverden, hvor velsmag og Michelin-stjerner betyder alt. Uden interesse for mad og madlavning siger denne madfikserede og madglade roman ikke læseren noget, men i de rette hænder er det gefundenes Fressen. Forsiden minder om en madguide og passer fint til indholdet.

Hassan Haji vokser op i Indien, men efter en tragedie rejser hele den store familie til London, hvor den ikke falder til. Herefter går turen til en lille sydfransk by, hvor faderen med store armbevægelser etablerer en indisk restaurant. Dette møde mellem to kulturer går ikke stille af sig, men da den fjendtligt indstillede genbo engagerer den talentfulde unge Hassan til sit klassiske franske køkken, er hans lykke gjort. Efter nogle år rejser Hassan til Paris, hvor han bliver ambitiøs og arbejdsom køkkenchef med egen restaurant. Der er masser af madglæde i denne amerikanske debutroman og masser af syns- og smagsindtryk. En rigtig feel good roman, og man under Hassan alle de Michelin-stjerner, han efterhånden får.

Ingredienserne i Hundredefodsrejsen består af en del indvandrerroman, en del fransk charme, en del Kitchen confidential : en køkkenchefs bekendelser (2002), en del Michelin-inspireret hysteri og sidst, men ikke mindst, masser af madbeskrivelser.

Charmerende og underholdende roman om den unge indiske Hassans kulinariske udviklingsrejse fra Mumbai over Sydfrankrig og til gudbenådet stjernekok i Paris. For lystlæsere af kogebøger og madglade romanlæsere.


litteratursiden.dk

d. 7. feb. 2011

af

af

Merete Trap

d. 7. feb. 2011

Appetitlig, kulinarisk, feel-good dannelsesroman. Skrevet så lækkert at den fortjener tre litterære michelin-stjerner. Da den indiske dreng Hassan, sammen med sin store indiske familie, tvinges væk fr...


Jyllands-posten

d. 22. jan. 2011

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 22. jan. 2011


Weekendavisen

d. 21. jan. 2011

af

af

Birte Weiss

d. 21. jan. 2011