Bøger / skønlitteratur / roman

Kata


Beskrivelse


Kata er vred. Hendes datter er myrdet og voldtaget, og ingen gør noget ved det. Kata ser en krig mod kvinder og melder sig som kriger.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2018

af

af

Camilla Sejerøe

d. 15. maj 2018

Da Katas datter bliver dræbt, ændre hun sig fundamentalt og ser for første gang at der er en krig mod kvinder. Hun beslutter sig for at være kriger på kvindernes side, og det går ikke stille af. Til spændings-bogslæsere.

Kata er sygeplejerske, gift med en læge, troende og helt almindelig. Alt det ændres, da hendes datter forsvinder og først et år efter bliver fundet, offer for en seksualforbrydelse. Hun er vred, og da retfærdighed ikke sker fyldest, beslutter hun sig for selv at tage affære.

Steinar Bragi skriver her inde fra en kvinde, der mister sin datter, og oplever en voldsom uretfærdighed. Den vrede og sorg hun går igennem forvandler hende og vi følger hende gennem surrealistiske scener, hvor vi mister fodfæstet og ikke ved, hvad der er virkeligt. Det er ekstrem vrede og sorg, det er uhyggeligt velskrevet, og ikke spor rart. Samtidig kan romanen ses som et indlæg i kønsdebatten, idet Katas oplevelse af "krigen mod kvinder" understøttes af en række ubehagelige fakta.

Liza Marklunds HedebølgeMænd der hader kvinder har også voldtægt og hævn som temaer, men er en krimi. Lisbeth Salander fra Stieg Larssons Mænd der hader kvinder er også en vred kvinde, der hævnerLiza Marklunds Hedebølge har også voldtægt og hævn som temaer, men er en krimi. Lisbeth Salander fra Stieg Larssons er også en vred kvinde, der hævner.


litteratursiden.dk

d. 28. juni 2018

af

af

Thomas Behrmann

d. 28. juni 2018

Højspændt islandsk hævnroman om mænd, der mishandler kvinder, og om en vred og traumatiseret kvinde, der får nok og går amok. Det er tankevækkende, effektivt og velskrevet. Hvilke tanker går igennem ...


Jyllands-posten

d. 15. juli 2018

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 15. juli 2018


Politiken

d. 28. juni 2018

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 28. juni 2018